Men i det bortvisningsbrev, som Klaus Linnert modtog fra bestyrelsen, blev våbensagen ikke nævnt som en årsagerne til, at man havde truffet beslutningen.
Der blev i stedet givet tre årsager, som den forhenværende museumsleder gennem et længere sagsforløb efterfølgende har indgået et forlig med Kastellets Venner om, da han mente, at bortvisningen skete uberettiget.
– Forsvarsmuseet har måttet krybe til korset og betale mig for uberettiget bortvisning. Men befolkningen på Bornholm tror jo stadig, det er mig, der er syndebukken for våbensagen, siger Klaus Linnert og uddyber, at han stadig den dag i dag møder mennesker på gaden, der anklager ham for hans rolle i sagen.
– Hvis ikke det kommer frem, at jeg intet havde med våbensagen at gøre, og at jeg blev bortvist på et andet grundlag, som heller ikke var berettiget, så er min kone og jeg nødt til at forlade Bornholm. Så slemt har det været. Det er vigtigt for mig, at det gøres klart, at min bortvisning ikke havde nogen relation til våbensagen. Ingen overhovedet.
– I så fald havde jeg nok heller ikke siddet som politiets vidne i begge de sager, der har været. Hvis politiet mente, at jeg havde skyld i det, der havde foregået, havde jeg nok siddet på den anden side.