Manglen på kvalificeret arbejdskraft i service- og fødevarebranchen fik for nogle år siden Campus Bornholm, Horesta og 3F Bornholm til at gå sammen og udvikle et forløb, der gør det muligt at blive kok eller tjener på rekordtid, hvis man har mindst to års relevant erhvervserfaring i branchen. Parterne betegner initiativet som en succes, og snart begynder det næste hold.
– Med turbotjener og turbokok vil vi gerne imødekomme behovet for hurtig opkvalificering, så erfarne fagfolk kan tage næste skridt i deres karriere. Vores uddannelser kombinerer teori med praktisk erfaring, og det gør at de nyuddannede kan vende tilbage til branchen dygtigere og skarpere end nogensinde før, siger uddannelsesleder Mattias Landberg på Campus Bornholm i en pressemeddelelse.
Meldingen fra Campus er, at der er flot tilslutning til kokke- og tjeneruddannelsen, samtidig med at der stadig er ledige pladser tilbage, hvis man drømmer om at blive kok eller tjener på rekordtid.
Efter blot 18 eller 24 uger kan man springe ud i nye karrieremuligheder, fortæller Campus Bornholm, der beskriver forløbene som en vigtig ressource for branchen, der kalder på fagfolk, der kan leve op til de standarder, øens restaurationer kræver.