Sten har pillet 40 lysstofrør ud af lamperne for at spare på strømmen

Sten har pillet 40 lysstofrør ud af lamperne for at spare på strømmen
Der skal spares på strømmen i brugsen i Pedersker. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 7. SEP 2022 • 05:30

Lokale dagligvarebutikker rundt omkring på øen er hårdt ramt af de stigende elpriser, og omkostningen kan få stor indflydelse på årets resultat.

Der er ikke tvivl om, at de stigende priser på el har stor indvirkning på økonomien i flere lokale brugser. Men hvor det ser meget kritisk ud i Østerlars, ser det mere fornuftigt ud i Østermarie.

For selvom elregningen er steget en del, har brugsen haft et godt år indtil videre.

– Vi skal være tilfredse, sådan som vores år er forløbet indtil videre. Vi skal jo ikke måle os op imod de to coronaår, men vi skal se året i forhold til regnskabet i 2019, og det ser fornuftigt ud, siger Kurt Hansen, der er souschef i brugsen i Østermarie.

Så I går ikke og frygter den næste elregning?

– Nej, vi har penge på kontoen, og er ikke så hårdt presset som andre brugser.

I Pedersker har prisen på strøm til gengæld sat sine tydelige spor, og de kan have konsekvenser for årets resultat, siger uddeler Sten Forsberg.

– De stigende priser på strøm betyder, at det bliver svært at levere et overskud i år. Nu har vi heldigvis haft tre rimelig gode år, hvor vi har haft et overskud. Men hvis priserne fortsætter, som de gør nu, resten af året, så tror jeg faktisk, vi får et underskud, når året er gået, siger han.

Mange forsøg på at spare

Begge brugser har været i gang med den store sparerunde, hvor der er blevet kigget på rigtig mange områder.

– Vi har forsøgt at begrænse forbruget forskellige steder. Vi har for eksempel lukket nogle køleskabe ned og kigget på, hvor meget lys vi har tændt forskellige steder, siger Kurt Hansen.

I Pedersker er uddeler Sten Forsberg allerede gået drastisk til værks.

– Vi har dæmpet lyset i vores vinafdeling, og det har faktisk gjort den ret hyggelig. Og så har jeg pillet 40 lysstofrør ud af lamperne, og fjernet tre kølere og tre frysere. Og vi er ikke færdige endnu, siger han.

Det er den tid på året, hvor turisterne er ved at være væk, og derfor var der i brugsen i Pedersker alligevel nogle montrer, der skulle ud, men i år er Sten gået ekstra hårdt til værks.

Kan kunderne mærke det?

– Ikke lige nu, men jeg kommer til at fjerne lidt mere, og det kommer kunderne muligvis til at bemærke, siger han.

 

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 22-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Torsdag eftermiddag, fredag morgen: Gode priser efter midnat. Gode som i meget, meget, meget lave. Mellem kl. 00 - 06 koster el 1,45 kr./kWh alt inkl. i gennemsnit. Det er cirka 2,45 kr./kWh billigere end kogespidspriserne kl. 17-18-19-20. Så flyt dit forbrug og få en yderligere besparelse. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning