Stærmose etablerer netbutik: 'Vi laver en hel pakkecentral hernede'

Stærmose etablerer netbutik: 'Vi laver en hel pakkecentral hernede'
Max er tredje generation i Stærmose, eftersom det var far Nicklas' mor, Pia, der startede erhvervseventyret. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | BODERNE | ABONNENT | 10. SEP 2022 • 05:30
NYHED | BODERNE | ABONNENT
10. SEP 2022 • 05:30

Tøjbutikken Stærmose i Boderne er omsider lykkedes med at etablere en netbutik. For 15-20 år siden var der ikke held i sprøjten.  

– Vi havde egentlig forsvoret, at vi skulle have en netbutik. Vi prøvede for 15-20 år siden, men var for tidligt ude, viste det sig, og det kostede os ret mange penge. Så det var ikke den store succes. Vi har også haft så stor omsætning om sommeren, at vi ikke har behøvet at køre en netbutik, men nettet er jo kommet for at blive og for at følge med i den udvikling, valgte vi altså i foråret også at lave netbutik, siger Nicklas Stærmose og fortsætter:

– Den kommer Max for en stor dels vedkommende til at styre, også når han i efteråret flytter til København.

Altså, den 21-årige søn Max, som hedder Bülow til efternavn efter sin mor, glasdesigneren Pernille Bülow.

– Endnu er netbutikken ikke helt oppe at køre. Vi har fået alle de nye varer ind på den, og vi forventer snart at få også vores udsalgsvarer på, og så kører det. Vi vil også blive repræsenteret på forskellige platforme som Instagram og Facebook og går 100 procent ind i det, siger Nicklas.

Kan I allerede nu mærke, at der er aktivitet?

– Ja. Faktisk specielt her i butikken, hvor der er mange folk, der fortæller, at de har lært os at kende via Instagram og Facebook. Så det handler ikke bare om salget, men også det mersalg, der opstår, når man er synlig på nettet.

Generelt har I vel mange turister, som vender tilbage år efter år?

– Ja, totale stamkunder. Og det er jo også dem, vi prøver på at ramme på den her måde. For når de har været vant til at købe alt deres tøj hver sommer her hos os, kan de jo lige så godt også købe noget hos os om vinteren på netbutikken.

Hvor stor er omsætningen her i den fysiske butik i en varm sommermåned kontra en kold vintermåned?

– Sommeren tæller 95 procent.

Hvorfor vælger I ikke at sige, at I ikke gider holde åbent om vinteren?

– Ja, det burde man måske også gøre, men der ligger det i det, at også august og september er meget store måneder rent omsætningsmæssigt, og har du kun sommervarer på det tidspunkt, så sælger du ikke noget. Folk forventer, at du har de nyeste varer, og når du så køber efterårsleveringer og pre-autumn-leveringer, så kan du ikke bare lukke den 1. oktober, så er det meget godt stadig at have det salg, der ligger i oktober, november, december også. Det giver trods alt en omsætning. Det er også en bidragende årsag til, at vi har startet netbutikken op – at vi har haft for mange vintervarer liggende på lager hele tiden. Nu har vi flere kanaler, hvor vi kan sælge dem.

Pakkecentral

Netsalg er en helt ny boldgade at gå ind, for nu skal I jo stå og pakke varer og sende dem ud i verden?

– Ja, vi laver en hel pakkecentral hernede.

Og ansætter folk til det?

– Ja, og vi har allerede ansat en, som skal stå for alt, hvad der hedder Instagram og Facebook.

Som nævnt flytter Max Bülow til København, men derfra vil han fortsat fungere som tredje generation i butikken og yde sit bidrag.

– Jeg vil formentlig bruge nogle timer om dagen på det. Men jeg skal nok også finde mig et andet arbejde, og så vil jeg ellers bare hygge mig derovre, siger han.

– Som ung er det meget sjovt og sundt at se noget andet end Bornholm og det hernede. Her er jeg jo kommet hele mit liv, og jeg synes også, det er interessant at have med butikken at gøre. Og nu skal vi prøve at udvikle det hele lidt og finde nogle sjove mærker. Det vil jeg gerne være med til, selv om jeg bor derovre, og jeg har egentlig altid interesseret mig for tøj, siger han.

Ser du din fremtid i firmaet?

– Jeg ved det ikke helt. Jeg synes, det er sjovt at være her hos min far i Stærmose, men har også været hos min mor i Pernille Bülow, og det kunne jeg også godt li'. Jeg udelukker heller ikke, at jeg kunne finde på at starte noget selv.

Hvad med uddannelse?

– Jeg har taget HHX og været her, siden jeg stoppede. Jeg synes faktisk, jeg lærer mere ved at arbejde. Jeg er en person, der tager meget ansvar, når jeg går i gang med noget, så jeg får også meget ansvar. Og det synes jeg egentlig er meget mere spændende end at skulle sidde og læse, siger Max Bülow.