Små virksomheder vækster 22 procent

Små virksomheder vækster 22 procent
Vegansk is i Snellemark. Arkivfoto: Berit Hvassum
NOTITS | 27. JUN 2024 • 15:00
NOTITS
27. JUN 2024 • 15:00

2023 blev et godt år for de mindre virksomheder på øen, viser en analyse af årets regnskaber.

Årsregnskabet for 2023 skal snart stå klar, og dermed kan der nu tegnes et billede af virksomhedernes omsætning sidste år. I modsætning til resten af landet hvor mindre virksomheder, hvis omsætning før skat stiger med 9.71 procent, står øens små virksomheder, ifølge Dinero, til at vækste med hele 22 procent.

Det er ellers ikke den letteste tid for iværksættere, mener administrerende direktør i Dinero Martin Buch Thorborg. Ifølge Thorborg har Ruslands invasion af Ukraine, samt inflation stigende renter, ikke gjort noget godt for forholdene hos de små virksomheders. Han er derfor positivt overrasket over sidste års regnskab.

– Der er ingen tvivl om, at det ikke er den letteste tid at være iværksætter i. Danskerne holder på pengene, og verdens er et lidt fortumlet sted. Netop derfor er det så stærkt at se, at iværksætterne formår at tilpasse sig selv og deres virksomhed til det virkelighedsbillede, der møder dem. Den evne til at omstille og tilpasse sig kan vise sig at blive guld værd, for både dem og samfundet, udtaler han i en pressemeddelelse.