Rønne Havn: Naboer vil blive påvirket

Rønne Havn: Naboer vil blive påvirket
Arkivfoto: Torben Østergaard Møller
NYHED | 13. NOV 2023 • 11:00
NYHED
13. NOV 2023 • 11:00

Når arbejdet med de næste faser af Rønne Havns udvidelse begynder i december, kan støjgener ikke undgås. Derfor har havnen taget initiativ til en nyhedsmail, som man kan tilmelde sig og på den måde få besked om, hvornår havnen vil støje mere end almindeligt.

Nedbrydning af bygninger. Opfyldning af havnebassiner. Bygning af nye kajer. Uddybninger i havnen. Ja, der er store planer for, hvad der skal ske i Rønne Havn det kommende halvandet års tid frem mod sommeren 2025.

Havnen tager således hul på de næste faser af udbygningen i begyndelsen af december - og det bliver ikke uden støjgener, erkender havnen i et brev til dens naboer og borgere i Rønne.

"Det er et stort og langvarigt anlægsarbejde, der vil komme til at påvirke både kunder og naboer. Det gælder især, når der skal udføres særligt støjende arbejder som ramning, spunsning og uddybning," siger Lars Nordahl, administrerende direktør i Rønne Havn A/S, i brevet.

"Desværre undgår vi ikke, at havnens omgivelser i perioder af anlægsarbejdet vil opleve en øget påvirkning."

Men Rønne Havn ønsker at genere 'mindst muligt', skriver havnedirektøren i brevet. Derfor sker der en skærpelse af støjvilkårene, da de særligt støjende arbejder bliver begrænset i weekenden. Derudover vil man forsøge at undgå, at særligt støjende aktiviteter foregår samtidig - og desuden vil støvgener blive forsøgt minimeret ved at vande vejbanerne, når der er øget transport omkring havnen.

Samtidig har Rønne Havn fokus på kommunikationen til borgerne. Derfor vil der være information på gængse elektroniske kanaler som havnens hjemmeside og Facebook-profil - men som noget nyt kan man også tilmelde sig et nyhedsbrev, som, ifølge havnen, i god tid fortæller, hvornår der vil blive støjet mere end almindeligt. Derudover inviterer Rønne Havn til et informationsmøde i hallen på Tværmolen den 13. december klokken 14.00, hvor man vil informere om anlægsarbejdet. For at deltage i mødet skal man tilmelde sig - og det gør man på havnens hjemmeside.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 11-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag eftermiddag - tirsdag morgen: Prisniveauet efter weekenden ser svagt stigende ud - helt som det plejer. Det ser ihvertfald ud til, at nattens lave priser ikke varer ved. Derfor... brug strømmen mellem 00-06, hvis du kan. Opdateret 13.15. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning