Nyt sommermarked søger deltagere: 'Der er en første gang for alting'

Nyt sommermarked søger deltagere: 'Der er en første gang for alting'
Hytterne vil være de samme, men tophuen og vanterne behøves ikke, når julemarkedet til juli forvandles til et sommermarked. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | NEXØ | ABONNENT | 12. MAJ 2022 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | NEXØ | ABONNENT
12. MAJ 2022 • 05:30

Efter succesen med Bornholms Julemarked prøver initiativtagerne bag nu kræfter med et sommermarked. Det hele er under planlægning nu, og derfor søges der efter deltagere.

Som Tidende tidligere har fortalt, bliver Nexø havn i hele juli måned forvandlet til en sommeroase med planter og parasoller og ikke mindst med hytter, der sælger en masse varer. 

Det er hytterne fra julemarkedet, som vil danne rammer om sommermiljøet, og selvom det er et andet koncept end julemarkedet, er der god opbakning fra flere af deltagerne fra sidste års julemarked - blandt andet fra Høstet, der også kommer til at stå på havnen og sælge havtornprodukter til juli.

– Vi oplevede, at julemarkedet på Nexø havn kunne noget helt særligt, og vi forventer endnu mere af et sommermarked. Der er masser af turister i juli måned, og på et marked i Nexø kan vi komme i kontakt med mange potentielle kunder, tilbyde dem smagsprøver og måske sende dem videre til vores gård i Ibsker, fortæller Mads Meisner fra Høstet.

– Vi glæder os meget til at være med og tror, det bliver en kæmpe succes, siger han.

Også hos restaurant Fiku Miku tror indehaver Magdalena Kielkowska Rømer på, at sommermarkedet vil blive et tilløbsstykke.

– At der kommer mere aktivitet på havnen er med til at øge den positive udvikling, hele Nexø er inde i. Jeg tror, at flere vil opleve Nexø som en by, der har masser at byde på, og sommermarkedet kan være med til at flere stopper op og gå på opdagelse i hele byen, siger hun.

Sådan her kommer Nexø havn til at se ud til sommer. Pressefoto

Tilbyder særlig introduktionspris

Selvom interessen for at deltage i sommermarkedet har været stor, er det stadig en stor opgave at få de sidste tilmeldinger til det nye koncept.

Mathilde Gautard, der er projektleder på sommer- og julemarkedet, har gjort sig nogle overvejelser i forhold til, hvorfor der kan være en smule tilbageholdenhed for tilmeldingerne.

– Der er en første gang for alting, og det er klart, at når man ikke ved, hvad det præcis er, man går ind til, kan det være svært at tage stilling til, om det er noget for ens virksomhed. Derfor har Bornholms Sommermarked også valgt at give en helt særlig introduktionspris, der kun gælder på dette års sommermarked, så man kan prøve det af, siger hun.

Sommermarkedet, der åbner fredag den 1. juli og lukker søndag den 31. juli, søger bredt, og alle kan i princippet leje en hytte, hvis de har et sortiment at tilbyde de mange turister og bornholmere, der lægger vejen forbi havnen. Det er også muligt at dele en hytte, hvis man ikke selv kan stå der alle dage, eller vil skære udgifterne ned til et absolut minimum, oplyser Mathilde Gautard.

Hvis man er interesseret i at deltage, kan man kontakte Bornholms Julemarked.

Selvom meget vil være det samme som til markedet i december, så får sommermarkedet nok ikke besøg af julemanden. Arkivfoto: Berit Hvassum

HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.