Nyt butikskoncept er inspireret af New York

Nyt butikskoncept er inspireret af New York
Jes Funder og Morten Windelev har købt Havnekiosken i Svaneke. De er inspireret af New York, men isen, de vil sælge er fra Klemensker. Eget foto
BAGGRUND | SVANEKE | ABONNENT | 21. JAN 2022 • 14:09
BAGGRUND | SVANEKE | ABONNENT
21. JAN 2022 • 14:09

De nye ejere af Havnekiosken i Svaneke er inspireret af New York. Men isen er fra Klemensker.


Det er ikke hvem som helst, der til påske åbner kaffeudsalg og isbutik på bryggen i Svaneke.

Det var nemlig Jes Funder og Morten Windelev, der i 1995 åbnede Stereo Bar på Israels Plads i København. I dag er der en Stereo Bar på Gothersgade og på Vesterbro, Morten Windelev har startet et reklamebureau og Jes Funder har åbnet to kaffebarer i København.

– Og så dumpede der pludelig et tilbud fra Bornholm ind ad døren, som jeg tilfældigvis nævnte for Morten, og så sagde han: Jeg er med. Så nu er vi tilbage i samme båd, fortæller Jes Funder.

Sidste weekend brugte duoen på at skrælle Havnekiosken for indhold. Håbet er at åbne til påske, altså midt i april.

– Det trænger til en ordentlig omgang. Vi skal helt ind til kernen, så det bliver rent og lækkert. Men vi satser på at åbne i påsken, siger Jes Funder.

Andelsmejeriet leverer isen

Mens renoveringsarbejdet står på, kigger Morten Windelev og Jes Funder efter et sted at bo, så den del også er klar til sæsonstart.

– Det må gerne være en stor ejendom, så der er plads til at personalet også, siger Jes Funder.

Den nye sæsonbutik i den gamle havnekiosk skal primært sælge softice og kaffe og andre delikatesser. Inspirationen er delvist hentet i New York, hvor softice ifølge Jes Funder er blevet en stor tendens.

– Jeg har ikke set det i Danmark endnu, men det handler om at fremstille softice i forskellige varianter. Vi er ikke færdige med opskrifterne endnu, men det kan eksempelvis være softice med flamberet banan, eller man skyder noget ind i kernen, så man får en speciel smagsoplevelse der, eller det kan være pynt i forskellige varitioner, fortæller Jes Funder, der allerede har indgået en aftale med Bornholms Andelsmejeri, som skal levere softicen.

Isen sælges i butikkens venstre del, mens højre del er forbeholdt salg af kaffe i høj kvalitet. Der vil være plads til et hurtigt break i butikken, men det er ikke en café, siger Jes Funder.

Han glæder sig til det nye eventyr på Bornholm.

– Det har altid været drivkraften i min karriere. Ind imellem skal der ske noget nyt.