Ny plan i Nexø: 10 butikker og 100 boliger

Ny plan i Nexø: 10 butikker og 100 boliger
Nexø Havn har nye planer for området omkring de gamle siloer. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 16. MAR 2023 • 19:00
NYHED | ABONNENT
16. MAR 2023 • 19:00

Nexø Havn kan endelig være tæt på en løsning for, hvad der skal erstatte DLG's bygninger på havnen. Nye boliger og butikker er under opsejling, men det er for tidligt at fejre endnu, lyder det.

100 nye boliger og 10 nye forretninger kan være på vej på Nexø Havn.

Det skal erstatte DLG's silo- og lagerbygninger, som der længe har været planer om at rive ned.

– Der er lavet en betinget aftale med selskabet Gefion Group. Det vil være sådan, at DLG køber grunden af os, og så sælger de den videre til Gefion Group, siger Nexø Havns direktør, Carsten Andersen til Tidende.

Gefion Group er en virksomhed, der omdanner grunde og ejendomme til boliger. Det har indtil videre primært været på Sjælland, men nu kan de altså være på vej til Bornholm.

Lokalplan skal godkendes

Der har været mange forslag til, hvad der skulle erstatte DLG's bygninger, herunder et mislykket forsøg på et kulturhus.

Indtil videre er samtlige planer gået i vasken, og der mangler da også stadig at falde de sidste ting på plads denne gang, fortæller havnedirektøren. Den største forhindring er i denne sammenhæng, at der skal godkendes en lokalplan, som tillader Gefion Group at opføre de nye bygninger. Men selvom det er for tidligt at lade propperne springe, så glæder Carsten Andersen sig over den "betingede aftale", som han understreger, det fortsat er.

– Jeg synes, det ligner et rigtig godt projekt. Det falder godt i hak med, at man vil øge indbyggertallet på Bornholm, og at vi mangler boliger. Det er positivt. Det gode for Nexø Havn er, at det passer godt ind i udviklingen, vi er i gang med, hvor by og havn hænger sammen, fortæller direktøren, der ser flere fordele ved udsigterne til flere boliger i Nexø.

– I forbindelse med kommende offshore-aktiviteterne, hvor vi højst sandsynlig bliver servicehavn, kommer der en masse arbejdspladser i Nexø, og dem skal der også være boliger til. Det er lige i tråd med det. Jeg håber, at kommunen kan se det gode i det, men i sidste ende er det lokalplanen, der skal igennem, siger Carsten Andersen og fortsætter:

– Men hvis ikke Gefion Group får lov til at få den lokalplan, de vil have, er det en ny situation. Så river DLG bygningerne ned, og så står vi med en tom grund.

Carsten Andersen fortæller, at planen er, at de 10 forretningsejendomme skal ligge ind mod torvet, og så skal boligerne ligge ud til havet.