Ny forstander: Jeg havde ikke set det komme

Ny forstander: Jeg havde ikke set det komme
Nu kører vi, lyder det fra Claus Larsen-Jensen, der skal være forstander på efterskolen. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 30. NOV 2022 • 15:30
NYHED | ABONNENT
30. NOV 2022 • 15:30

Det er ikke mindre end en måned siden bestyrelsen for Bornholms Efterskole havde fuld tillid til Linda Matzen. I et opslag på Facebook fortæller Claus Larsen-Jensen, at han er blevet kontaktet og er glad for tilliden.


Nu melder Claus Larsen-Jensen offentligt ud, at han ikke havde set det komme, at han skulle få tilbuddet om at blive forstander for Bornholms Efterskole.

Men han har sagt ja, og skal starte i jobbet på mandag, skriver han i et opslag på sin Facebook-profil.

– For få dage siden bad bestyrelsen for Bornholms Efterskole mig om at påtage mig at blive forstander for efterskolen. Jeg har sagt ja. Og er i gang fra på mandag. En spændende ny udfordring for efterskolen og Bornholms skyld.

Han skriver også, at han tidligere i 10 år har arbejdet med efterskoler - blandt andet med forgængeren til Bornholms Efterskole.

– Jeg tog initiativ til etablering af og var formand for Billeshaves Efterskole i Middelfart. Jeg sad i Repræsentantskabet i Bisnapgård Efterskole i Hals. Jeg har siddet i Arbejderbevægelsens Efterskole Udvalg, samt sammen med Efterskoleforeningen i Danmark kørt uddannelse af undervisere på efterskoler i hele landet, og også gennemført aktiviteter på mange efterskoler, skriver han på Facebook.

Han afslutter med at skrive, at han ikke havde set det komme.

– Men der er en opgave, der skal løses sammen med bestyrelsen, de ansatte, elever, forældre og venner og sikre en spændende og god efterskole på Bornholm. Tak for tilliden. Nu kører vi, slutter han.

Fyldt med gå-på-mod

54-årige Linda Matzen var ellers fyldt med gå-på-mod, da hun med starten af november startede ud som skolens nye forstander. Hun fortalte til Tidende, at hun glædede sig til at tage fat på et nyt kapitel af sit liv med efterskolelivet og Bornholm som omdrejningspunkt.

– Det kunne være rigtig spændende at se, om vi kunne blive over 100 elever. Lige nu er vi 70 elever, men jeg vil gerne være med til at gøre skolen klar til at rumme 110 elever, sagde hun dengang, ligesom hun også fortalte, at hun glædede sig til at blive en del af projektet omkring Villa Nova.

Hun lagde ikke skjul på, at hun ikke havde nogen erfaring fra skoleverdenen, og dengang var bestyrelsesformand Jesper Holm da også meget optimistisk omkring, at den nye forstander nok skulle få de nye ting lært. Ledelseserfaring var det vigtigste, og den pædagogiske stab måtte supplere med resten.

– På skolen har vi en utrolig stærk pædagogisk stab og en souchef som også er utrolig dygtig på det område. Derfor valgte vi en kandidat, som havde et utrolig stærkt ledelsesmæssigt cv og det økonomiske overblik, som vi har brug for, udtalte han i Tidendes spalter den 11. november.

I mellemtiden ser det dog ud til, at bestyrelsen har ændret mening.

Den nye forstander Claus Larsen-Jensen brillierer i hvert fald med sin store erfaring fra skoleverdenen, og især efterskoleverdenen.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Linda Matzen.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 27-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag: Det variable timepris-produkt er denne tirsdag i gennemsnit 17% billigere end det kvartalsfastsatte produkt. Tørretumblertesten afslører, at du sparer yderligere 4,41 kr. ved at tørre dit tøj kl. 23 i stedet for kl. 18. Opdateret kl. 00.14. Næste opdatering kl. 13.14.

Bornholms energi og forsyning