Nu skal du til at betale for at blive testet – og prisen bliver ...
Det nyåbnede center i Snellemark, Rønne. Foto: Af Torben Østergaard Møller

SUNDHED | RØNNE
9. OKT 2021 • 15:45

Nu skal du til at betale for at blive testet – og prisen bliver ...

Dette er en opdateret version af artiklen, idet der i bunden er tilføjet en kommentar fra Copenhagen Medicals lokale projektleder.

Copenhagen Medicals kontrakt med myndighederne udløb lørdag, så nu koster en coronatest penge.

Copenhagen Medical oplyser, at der på virksomhedens kvik-testcentre i Rønne og Nexø fredag blev testet 287 personer.

I forhold til dagen før er det en stigning på hele 37 testede borgere.

Lørdag formiddag åbnede Copenhagen Medical et nyt sundhedscenter på adressen Snellemark 41D i Rønne, hvor der i løbet af dagen fortsat bliver tilbudt gratis kviktest, men frem over bliver det mod betaling.

Det skyldes, oplyser en medarbejder fra virksomhedens kundecenter over telefonen, at kontrakten med myndighederne udløber lørdag.

Ud over kviktest har Copenhagen Medical planer om at tilbyde en række nye sundhedsydelser mod betaling i sundhedscentrene, som vil holde åbent alle hverdage mandag til fredag 08-20, samt lørdage og søndage klokken 10-18.

Kundecentret oplyser, at det ikke her lørdag har yderligere oplysninger om sundhedscentret, som altså begynder at kræve betaling søndag, end dem man kan læse på hjemmesiden cphmed.com.

Der kan man se, hvilke ydelser, der vil blive udbudt. Eksempelvis står der "Vi tilbyder covid-19 relaterede ydelser som PCR-test, kviktest og covid-19 vaccine". Når man klikker sig videre ind for at se priser og booke tid til "PCR-test", "Antigen – covid-19 Kviktest" (hvor booking ikke er nødvendig) og "Covid-19 Vaccine" vil man dog erfare, at der ikke er sat pris på endnu. For alle tre ydelser ser svaret således ud:

"Pris: Kommer snart".

Tidende.dk har dog været forbi det nye center i Snellemark i løbet af lørdagen, hvor en medarbejder oplyste, at en kviktest kommer til at koste 175 kroner.

Flere tilbud

I øvrigt vil Copenhagen Medical ifølge hjemmesiden på sine sundhedscentre tilbyde:

• Omsorgs- og forebyggende vacciner, herunder influenza-, TBE- og hepatitisvaccine.
• Biokemi: Vi tilbyder blodprøver. Svar afgives i forbindelse med dialog og planlægning af videre forløb.
• Genitalia og urinvejene: Vi tilbyder undersøgelse for urinvejs-, underlivsinfektioner, samt screening for kønssygdomme med mere.
• Helbredsundersøgelser. Vi tilbyder aldersorienterede helbredsundersøgelser.

Heller ikke hvad disse tilbud angår, angives der priser.

Michael Falke Bang, Copenhagen Medicals lokale projektleder, oplyser dog, at det er uvist, hvilke af disse ydelser, der vil blive tilbudt på Bornholm.

 Flere nyheder