Nu kan du blive købmand på Christiansø

Nu kan du blive købmand på Christiansø
Charlotte Hallberg Andersen og hendes mand, Stig Hallberg, er klar til at tage imod en ny købmand – som skal være klar til ølivet. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 25. MAJ 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
25. MAJ 2023 • 05:30

Gæstgiveriet på Christiansø søger ny leder af købmandsbutikken og spørger: "Søger du og din familie jeres livs eventyr?".

I januar sidste år kunne Bornholms Tidende fortælle om en "sjælden jobåbning på Christiansø", hvilket refererede til, at forpagterne af gæstgiveriet, som købmandshandlen hører under, ledte efter en ny købmand.

Det er tilfældet igen, og man kan dermed fundere over, om den jobåbning nu også er så sjælden endda ...

Hvorom alting er, så søger ægteparret Charlotte Hallberg Andersen og Stig Hallberg, som har forpagtet gæstgiveriet på Christiansø siden 2008 og senest fik en ny femårskontrakt i august 2021, igen en købmand, som kan stå for købmandsdelen af deres forpagtning, som i alt omfatter gæstgiveriet med hotellet, kroen, om sommeren en kiosk – og året rundt købmanden.

Endnu er stillingen ikke opslået via de officielle kanaler, men i weekenden lagde parret et stillingsopslag ud på Facebook med kommentaren: "Hvem vil dele Ø-liv, fællesskaber og arbejdsdagen samme med os?".

Ligesom sidst oplyser Charlotte Hallberg Andersen til Bornholms Tidende, at en eventuel ægtefælle eller kæreste også kan regne med beskæftigelse i købmandsbutikken fra maj til november, hvilket trods alt er syv af årets måneder.

Dertil er børn også meget velkomne, idet Christiansø Skole jo står klar til at tage imod dem med åbne arme.

En uddannet købmand ville være rart, men det er ikke nødvendigvis en forudsætning, fortæller Charlotte Hallberg Andersen, for hun og gemalen er klar til at hjælpe folk i gang med noget oplæring, hvilket da også fremgår af stillingsopslaget.

Ølivet

Én ting er ekstra vigtig: At man er klar til og har lyst til ølivet, for man kan ikke klare købmandsjobbet som pendler.

Aktuelt er der sådan set styr på tingene personalemæssigt, fortæller Charlotte Hallberg Andersen.

– Vi har vores sommerfugle – altså sommerhjælpen – på plads, også til købmandsbutikken, men vi mangler lige personen, som kan tage det overordnede ansvar for den, siger hun.

Derfor er der da også tiltrædelse til jobbet hurtigst muligt, og indtil da holder hun selv og gemalen, Stig, et godt tag i tømmerne.

Som nævnt er der plads til og brug for både en ægtefælle eller partner og dertil gerne børn. Der vil blive fundet en bolig af passende størrelse til hvem, der måtte komme, idet en lejekontrakt vil blive indgået med Forsvarsministeriet, som jo ejer Ertholmene, hvorunder Christiansø hører.

Rygende travlt

I stillingsannoncen på Facebook skriver Charlotte Hallberg Andersen og Stig Hallberg:

"Familie søges til Christiansø Gæstgiveri og købmandshandel" og fortsætter blandt andet:

"Drømmer du og din familie om at prøve noget nyt, eller er I bare friske på et eventyr som for eksempel at leve og arbejde på Christiansø, så kan vi lige nu tilbyde en stilling i vores købmandsbutik på Danmarks østligste og måske smukkeste ø".

Og: "Du/I skal være positive og kunne trives i et et helt specielt og fantastisk øsamfund, hvor der er god tid til fordybelse og familie i vintermånederne og "rygende " travlt og sjovt i sommermånederne".