Nu er der atter åbent i torvehallen

Nu er der atter åbent i torvehallen
NYHED | ABONNENT | 31. MAR 2023 • 15:30
NYHED | ABONNENT
31. MAR 2023 • 15:30

Fredag slog Stigs Oliven dørene op for torvehallen, som kommer til at holde åbent tirsdag til lørdag dag frem til højsæsonen.

På en grå regnvejrsdag er der ikke noget som en åben dør og et skilt, der byder velkommen ind. Og begge dele kan man endelig igen finde hos Torvehal Bornholm på Gartnervangen i Rønne som ellers har holdt lukket siden nytår.

Her står Stig og Simikka Larsen klar med oliven, oste, pølse og skinke - og mange andre ting. Og der er kun en regel, når de udvælger deres varer.

– Vi vil have noget, der smager godt, og så betyder det mindre, hvor det kommer fra, fortæller Stig Larsen, mens han deler en gigantisk krydret skinke i mindre dele, der kan passe til pålægsskiveren.

Der er stadig bornholmske varer på hylderne, men de to har ikke haft tid til at række ud til de bornholmske fødevareproducenter, så han håber, at man selv vil henvende sig, hvis man mener, at man har et produkt der smager utrolig godt, som skal på hylderne i torvehallen. Der er nemlig stadig hyldeplads.

Flere kunder har fundet ind i butikken som åbnede 10.30 fredag formiddag, og der bliver rakt chorizo, oliven og skeer med olie over diskene allerede.

– Vi glæder os, og vi synes selv, at vi har lavet noget rigtig godt, fortæller Simikka Larsen.

De to har haft rygende travlt den sidste halvanden uge, hvor de har arbejdet på at blive klar til åbningen, og nu er det altså showtime. Folk dukker op, musikken spiller og de fleste køber lidt med hjem. I løbet af de næste to uger regner de med at få de sidste hylder fyldt op og at få stedet mere færdigt.

– Det er også mange af de kunder, vi allerede kendte fra sidst vi stod her, fortæller Simikka Larsen og peger ud, hvordan disken med olivenkar er blevet rykket fra en ene langside til den anden. Køledisken med pølser og ost fulgte med, da de overtog stedet - og de står faktisk som de plejer - men med et andet indhold.

I store stabler på bordene er der alverdens olivenolie, balsamico, bornholmsk pasta og sennep og i rummet tættest på døren er der lavet træbænke med puder og tæpper, og stillet borde og stole op, så man kan sidde og hygge sig.

De to arbejder på at få en alkoholbevilling i hus, så de engang i fremtiden kan servere et glas vin og lidt tapas til de sultne og vintørstige gæster.