Mere is fra Krølle Bølle: Nu kan du købe sherbet i litervis

Mere is fra Krølle Bølle: Nu kan du købe sherbet i litervis
Is med rugbrødsdrys lyder måske skørt - men det smager af sommer og solskin. Foto: Bornholms Ismejeri
ERHVERV | Onsdag 22. november 2023 • 05:30
ERHVERV | Onsdag 22. november 2023 • 05:30

Danskerne elsker is - hele året - og derfor lancerer Bornholms Ismejeri nu tre Krølle Bølle-isvarianter.

Sarah Thun Kristensen

Sommeren er i den grad ovre, og ispinde-sæsonen er på hvilepuls.

Det betyder imidlertid ikke, at Jonas Bohn og Vibeke Bengtson fra Bornholms Ismejeri har tænkt sig at lade eventyret om den hjemvendte Krølle Bølle-is hvile.

"Udover at sikre is-elskerne den håndlavede Krølle-Bølle kvalitetsis og vinterhyggen "jemma i stauerna”, så handler det også om at sikre bornholmske arbejdspladser gennem hele året," skriver de i en pressemeddelelse fra ismejeriet, hvor de endda har taget et kig i statistikkerne.

De skriver nemlig, at på trods af vejret er danskerne sammen med nordmænd og svenskere de mest isspisende lande i verden. Vi spiser efter sigende mere end 50 millioner liter is årligt her i vores lille land.

"Så selvom temperaturerne falder, og iskiosker og turistattraktionerne på øen sæsonlukker eller drosler ned, er der stadig et stort marked for is. For vinterhalvåret er hyggetid, og is er jo indbegrebet af hygge og forkælelse," skriver ismejeriet.

Lancerer tre varianter

Derfor har Bornholms Ismejeri altså lanceret tre Krølle Bølle-isvarianter i bøtter som sættes til salg i dagligvarehandlen, og de både smager og lyder vældig bornholmske.

"Der er nemlig tale om varianterne ”Vaniljeis me Råbrôd & poddersokka”, ”Sjokolada & pugga me fyil” og ikke mindst den ikoniske bornholmeroriginal ”Sherbet – Tjøssebær me sjokolada” som i sin tid blev fremstillet i Humledal i Rø, Krølle-Bølle isens arnested".

Med til den gode bornholmerhistorie hører også, at det knasende sprøde sukkerristede maltrugbrød i førstnævnte variant selvfølgelig er fra Bager Dam i Aakirkeby.

Jonas Bohn og Vibeke Bengtson tilføjer, at isene er prøvesmagt af alle generationer i caféen i Svaneke, og at Vibeke Bengtson i disse dage lægger hånd på nye Krølle Bølle-isvarianter til sommersæsonen, der skal sælges over hele øen.

Opskrifterne er smagt og godkendt af Ole Mahler, der er søn af Krølle-Bølles ophavsmand – Ludvig Mahler – som udgav historien om den sprælske trold og hans familie i 1946.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT