Madsted holder vinteråbent for andet år i træk

Madsted holder vinteråbent for andet år i træk
Maja Sørensen fra Svaneke var almindelig medarbejder i Tour Burger sidste år, men i år er hun forfremmet til bestyrer. Hun synes det giver stor mening at have åbent hele året. – Det går rigtig godt hernede. Det er selvfølgelig ikke ligesom om sommeren, men det kører, siger den 20-årige svanekebo. Foto: Anette Vestergaard
ERHVERV | Søndag 22. december 2024 • 19:00
ERHVERV | Søndag 22. december 2024 • 19:00

Tour Burger i Svaneke har succes med at lave kvalitetsburgere. Og Magnus Grønborg Thye og Frederik Rosenlund Richter fortsætter i år med at holde helårsåbent – fire dage om ugen.

For fire år siden kunne man købe sushi i Svaneke, men i dag står der burger på menuen i den lille joint i Søndergade. Magnus Grønborg Thye overtog stedet i 2021 og har siden da bygget en pæn succes op omkring salg af hjemmelavede kvalitetsburgere.

Om sommeren er der rift om pladserne på bænkene udenfor og kø indenfor, men vinteren kan også løbe rundt, siger Magnus Grønborg Thye, 25.

Søn af en iværksætter

Tour Burger kastede sig allerede sidste år ud i en form for begrænset helårsåbent med åbent fra torsdag til søndag i vinterperioden. Og det gentager sig i år. Tour-holdet er klar med burgere og fritter fra torsdag til søndag frem til påske, når en ny sæson starter. Hele december har burgerbarens nye foodtruck desuden stået på kajen i Nexø. Her har Magnus og hans hold solgt burgere til de besøgende på Bornholms Julemarked.

Beslutningen om at holde vinteråbent handler ikke om penge, siger den unge iværksætter.

– Jeg spurgte lidt rundt sidste år, og syntes, jeg mærkede et bredt ønske om at få lidt mere gang i de mindre byer udenfor sæsonen. Det giver ikke overskud, men det er fedt, og vi kan mærke, at folk er glade for det, siger Magnus Grønborg Thye.

Hvis man spekulerer over, hvorfor en ung mand som Magnus starter en burgerbar op på Bornholm, så er det fordi han er søn af Kasper Thye, manden bag Svaneke Brød og Sydøst for Paradis i Hulle Havn.

– Det var der, det hele startede. Det er mit første bornholmerminde, siger Magnus Grønborg Thye.

Nye planer i København

Han fik for to år siden Frederik Rosenlund Richter ind som partner. De bor på skift i København og Svaneke, og lægger begge vægt på kvalitet og god smag. Dips og mayo laves fra bunden, og Tour Burger sælger udover den klassiske okseburger en fried chicken burger, som marineres i en hjemmelavet marinade.

Kaster man et blik i krystalkuglen, er der udsigt til flere spændende initiativer fra de to.

Der går rygter om, at I er på udkig efter et egnet lokale i København?

– Det er rigtigt. Vi var faktisk tæt på at få et lokale for ikke så lang tid siden. Det gik så ikke, men vi bruger meget tid på at lede. Det er svært og det er meget dyrt derovre. Men det er noget, vi skal få til at ske. Det er vi meget besluttede på, siger Magnus Grønborg Thye.

Han er stadig lidt usikker på de præcise åbningstider i julen.

– Vi sidder og snakker om det lige nu. Det er noget med bemandingen, så jeg kan desværre ikke sige noget endnu. Men hold øje med os på Facebook og Instagram, vi melder ud så hurtigt vi kan.




Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT