Luksusboliger tæt på udsolgt

Luksusboliger tæt på udsolgt
Carpe Diem Invest bygger 14 boliger, der hvor Svaneke Familiecamping lå. Foto: Anette Vestergaard
NYHED | ABONNENT | 11. NOV 2022 • 05:30
NYHED | ABONNENT
11. NOV 2022 • 05:30

Swanvika-boligerne i Svaneke er tæt på udsolgt – og tæt på færdige. Og dermed er en drøm, der har været 20 år undervejs, ved at gå i opfyldelse for familien Meyer.


13 ud af 14 boliger er solgt. Fundamenter og træbeklædning er på plads, og bygherren har planer om at invitere til åbent hus i begyndelsen af december.

Det fortæller Thor Meyer, søn af Jeanette Langhoff Meyer og Peter Meyer. Han er gennem familiefirmaet Carpe Diem Invest bygherre på Swanvika, et stort, arkitekttegnet luksusbyggeri i udkanten af Svaneke, og nu begynder han at kunne se en ende på et projekt, som i realiteten har været 20 år undervejs.

Familien Meyer har boet på Møllebakken i flere generationer, og nybyggeriet på den tidligere campingplads er en gammel familiedrøm, der går i opfyldelse. Thor Meyers far, Peter Meyer, var søn af John og Johnna Meyer, der boede i hovedhuset til stubmøllen på Møllebakken frem til deres død.

I 2012 erhvervede Peter Meyer og hans hustru Jeanette Langhoff Meyer Møllebakken 12, og to år senere købte de campingpladsen lidt længere nede ad vejen med tanke på at bygge boliger på den store grund. Byggeriet var klar til at blive skudt i gang allerede i sommeren 2017, men processen blev sat i stå, da Peter Meyer blev syg. Han afgik ved døden i 2018, og Thor Meyer og hans mor, Jeanette Langhoff Meyer, var først klar til at igangsætte byggeriet på den gamle campingplads i 2021.

Kontrakt med faste priser

De 14 etplanshuse, der ligger i tre rækker i faldende terræn mod kyststien mellem Vige Havn og Listed, er tegnet af Kim Utzon. Jens Møller Gudhjem er entreprenør, Steenbergs Tegnestue fører tilsyn. Samtlige boliger har status som helårshuse uden bopælspligt.

Og nu er boligbyggeriet endelig ved at nærme sig afslutningen.

– Det har været en sejtrækker, men nu er vi 100 procent klar til slutspurten, siger Thor Meyer, der til daglig er rådgivende ingeniør i Rambøll.

Det er hans første livtag med et byggeprojekt af den størrelse, men med næsten udsolgt otte måneder før indflytning tegner det til, at han kommer i mål med kryds og slanger.

– Alt går efter planen, og vi har lagt fundament på den sidste række, så nu er alle 14 boliger ved at være lukkede til, siger han.

Efter to år med ekstremt høje priser på byggematerialer kan Thor Meyer desuden glæde sig over, at han i sin tid indgik en fornuftig aftale med entreprenøren.

– Jeg fik fast pris for at få usikkerheden ud af ligningen. Budgettet ser ud til at holde. Det gør, at man kan sove lidt mere trygt, siger han.

Der er ingen planer om forskudt indflytning, selv om flere boliger i princippet er ved at være færdige. Det er der en åbenlys grund til, siger Thor Meyer.

– Området er jo stadig en byggeplads, så vi kan ikke have folk på grunden af hensyn til sikkerheden. Men vi har planer om at holde åbent hus i begyndelsen af december for den enhed, der ikke er solgt. For det er faktisk den bolig, der er længst fremme med køkken, bad og gulve.

Thor Meyer oplyser, at der er forventet indflytning i alle 14 boliger midt i juni 2023.

Priserne i Swanvika-byggeriet startede ved 4,4 millioner kroner for et hus på 110 kvadratmeter.