Kadeau-stifter laver bornholmsk-inspireret laksetoast

NOTITS | ERHVERV | 29. APR • 19:00
NOTITS | ERHVERV | 29. APR • 19:00

En hyldest til Bornholm. Sådan beskriver Nicolai Nørregaard sit bidrag til en usædvanlig udfordring.

Hotelkæden NH Collection Copenhagen har indgået et eksklusivt samarbejde med den anerkendte Michelin-restaurant Kadeau og chefkok Nicolai Nørregaard. Resultatet er en ny morgenmadsservering i absolut særklasse – og en hyldest til dansk gastronomi og lokale råvarer.

Det skriver hotelkæden i en pressemeddelelse.

Hotelkæden skriver videre, at Danmark i de seneste år har etableret sig som en topkulinarisk destination, en fast del af dagsordenen for ivrige gourmeter.

En af stjernekokkene er Nicolai Nørregaard, ejer af Michelin-restauranterne Kadeau København og Kadeau Bornholm. De to restauranter kan tilsammen mønstre tre Michelin-stjerner.

Nicolai Nørregaard, der er født og opvokset i Svaneke, præsenteres som en del af New Nordic Cuisine-generationen og -bevægelsen, en avantgardebevægelse med fokus på hypersæsonbestemthed, forskning og innovation, samt natur og tradition som kilder til kreativitet".

Nicolai Nørregaard beskriver selv sin morgenmadsret som enkel, raffineret og fuld af smag – en hyldest til Bornholm og det nordiske køkken.

Retten består af sprødstegt surdejsbrød med koldrøget laks fra Bornholm, der hylder de traditionelle bornholmske røgerier. Brødet er smurt med hyldeblomstsmør og belagt med en cremet æggeblomme og en syrligt-sød honning. På toppen blommeglas og friskrevet peberrod.

"En ret, som jeg synes, samler det lokale og det nordiske i ét enkelt bid,” fortæller Nicolai Nørregaard fra Kadeau.

FÅ ABONNEMENT