Lokal entreprenør leverer historisk godt resultat

Lokal entreprenør leverer historisk godt resultat
Direktør og ejer Jens Koefoed kan glæde sig over et rigtig godt år for virksomheden. Pressefoto
TOPNYHED | 17. MAJ 2024 • 13:15
TOPNYHED
17. MAJ 2024 • 13:15

Det forgangne år var historisk godt for selskabet PLE. Sådan lyder det fra entreprenøren, der fremhæver store opgaver hos Bo42 og på Almegårds Kaserne, som stærkt medvirkende til det gode resultat.

Entreprenørvirksomheden PLE kom ud af 2023 med et resultat på 12,1 millioner kroner efter skat og en overskudsgrad på 10 procent. Samtidig har man fastholdt et omsætningsniveau på mere end 140 millioner kroner.

Og det er et historisk godt år, der overstiger selskabets forventninger, fortæller PLE i en pressemeddelelse.

Hjulpet på vej af et højt aktivitetsniveau i den bornholmske bygge- og anlægsbranche samt enkelte store byggerier, er det lykkedes PLE at fordoble virksomhedens overskudsgrad i forhold til 2022.

– Vi har fortsat stort fokus på faglighed, lønsomhed og samarbejde på tværs og kan takke alle vores dygtige og loyale medarbejdere for at bidrage til, at vi i år laver et historisk godt resultat. At vi igennem en lang årrække har været en meget stabil samarbejdspartner har bestemt også medført, at vi er blevet vist stor tillid i forbindelse med nye offentlige og private udbud. Det har haft positiv effekt på vores ordrebeholdning og aktivitet i løbet af det forgangne år, hvilket har udmøntet sig i det flotte resultat, siger direktør og ejer af PLE, Jens Koefoed i meddelelsen til pressen.

Store opgaver

Entreprenøren vandt i 2023 nogle af de største opgaver i virksomhedens historie.

Her kan nævnes totalrenovering af 172 lejligheder hos Bo42 samt kontrakten med Forsvarets Ejendomsstyrelse vedrørende udvidelsen af Almegårds Kaserne, som omfatter opførelsen af tre moderne bygninger med materiel- og mandskabsfaciliteter.

Derudover er ordrebogen lige nu historisk høj, oplyser PLE.

2023 blev også året, hvor selskabet modtog tre såkaldte ISO-certificeringer, der ifølge PLE viser, at man fortsat arbejder på at reducere selskabets væsentligste miljøbelastende forhold og samtidig arbejder ansvarligt med medarbejderne, kunder og samarbejdspartnere ved at have klare politikker og søsætte initiativer på områderne.

– Det er vigtigt for os hele tiden at styrke vores position som den førende entreprenør på Bornholm og samtidig slå fast, at vi arbejder ansvarligt og miljøbevidst – ikke mindst i en tid, hvor verden omkring os til stadighed opfordres til klima- og miljøbevidste handlinger, men også her i regionen, hvor Bornholm ventes at blive et grønt knudepunkt for fremtiden, siger Jens Koefoed.

I 2023 beskæftigede PLE i alt 173 personer, som på grund af sæsonarbejde svarer til 112 fuldtidsansatte, hvilket er på niveau med de forgangne år, oplyses det.