Lobbæk-virksomhed overtager stor maskinforretning

Lobbæk-virksomhed overtager stor maskinforretning
Bjarne Obel glæder sig over overtagelsen af Granhøj Landbrugsmaskiner. Foto: Dennis Klevenfeldt
NYHED | 26. JUL 2024 • 15:00
NYHED
26. JUL 2024 • 15:00

Granhøj Landbrugsmaskiner i Østermarie er blevet solgt til maskinforretningen Sivertsen A/S.

Maskinforretningen Sivertsen A/S har købt Granhøj Landbrugsmaskiner.

Det oplyser Sivertsen, der som en del af Øbakke-koncernen har forretning i Lobbæk og har hovedsæde i Roskilde på Sjælland.

– Vi holder meget af at drive maskinforretning på Bornholm, og det glæder os, at vi nu kan nå ud til endnu flere kunder. Vi ved, hvor vigtige relationer er på øen, og derfor er vi glade for at overtage en veldrevet forretning og er taknemmelige for, at Jakob forbliver i Granhøj i en overgangsperiode, siger salgschef hos Sivertsen, Bjarne Obel, i meddelelsen til pressen.

Overtagelsen sker officielt den 1. oktober, men man vil ikke opleve de store ændringer, og kunderne vil stadig blive mødt af de samme medarbejdere, som man kender og har tillid til, oplyser Sivertsen.

Samme dedikation til høj service

Granhøj Landbrugsmaskiner har siden 1989 været ejet af Jakob Jensen, og i den tid er firmaet vokset fra at være en maskinstation til en maskinhandel, der forsyner det bornholmske landbrug med store landbrugsmaskiner.

I starten af 2022 valgte Jakob Jensen så at sætte virksomheden til salg.

– Det har været nogle spændende år, og jeg kunne være droslet ned noget før, men mine gode ansatte og kundekredsen har holdt fast i mig. Det har været mange gode år, men nu vil jeg gerne sælge min virksomhed og jeg står gerne til rådighed for de nye ejere i opstartsfasen, lød det dengang fra Jakob Jensen, der i dag glæder sig over at have landet en aftale med Sivertsen.

– Hos Granhøj har vores kunder altid haft førsteprioritet, og det har været en forudsætning for et salg, at køber var en virksomhed, hvor jeg kunne se samme dedikation til høj service, teknisk ekspertise og fokus på langvarige relationer, siger Jakob Jensen og fortsætter:

– Det er vigtigt for mig, at mine ansatte bliver taget godt af, og at alle kommer over i en topprofessionel organisation, der deler vores værdier. Og så er jeg godt tilfreds med, at jeg nu viderebringer det, jeg har bygget op over mange år, på en ordentlig måde.



Jakob Jensen har stået i spidsen for Granhøj Landbrugsmaskiner siden 1989. Arkivfoto: Berit Hvassum

 

Aftale med store mærker

Overtagelsen af Granhøj Landbrugsmaskiner sker samtidig med, at Sivertsen er blevet enige med AGCO landbrugsmaskiner om distributionen på Bornholm fra den 1. august.

Det betyder også, at man indgår et partnerskab med flere anerkendte mærker på markedet som Fendt, Massey Ferguson samt Valtra, forklarer salgschef Bjarne Obel.

– Det er fantastiske mærker med en omfattende portefølje af professionelle traktorer og landbrugsmaskiner, som giver os mulighed for at betjene vores kunder på bedst mulig vis i alle deres landbrugsaktiviteter, siger salgschefen.

Sivertsen er grundlagt i 1938, ejes i dag af Toni og Hans Øbakke og har 55 medarbejdere fordelt på Roskilde og Bornholm. I december 2020 overtog Sivertsen firmaet Hellisen i Lobbæk, hvor skov-, have- og jagtforretningen i 2018 var blevet udskilt fra maskinhandlen i et nyt selskab, Hellisen Outdoor Aps.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT