Livet er bar’ dejligt

Livet er bar’ dejligt
– Jeg har altid passet mine ting. Det var det samme indenfor motorsport. Hvis jeg havde et mål, jeg skulle nå, så nåede jeg det, siger Preben Andersen. Foto: Joan Øhrstrøm
DELUXE | ABONNENT | 9. SEP 2023 • 05:30
Af:
Joan Øhrstrøm
DELUXE | ABONNENT
9. SEP 2023 • 05:30

Tilværelsen er blevet bedre end Preben Andersen turde håbe på, da han allerede i en alder af 14 år valgte at forlade skolesystemet. I dag er han 53 år og har kørt asfalt tyndt både som lastbilchauffør og professionel rallykører. Og i dag giver han den sammen med sin kone Sabine gas som glad indehaver af tre værtshuse i Rønne.

Der er stadig småt befolket på gågadens pub O’Malley i Rønne, hvor lamperne brænder dunkelt over baren og rundt omkring i det orangefarvede rum med tætstående mahognifarvede stole, borde og bløde bænke. Men det er der nu intet besynderligt i. For klokken er kun 12, og selvom det er fredag, ventes det store rykind af tørstende gæster først langt senere på dagen. Alligevel er barejeren, Preben Andersen, som altid at finde fra kl. 11 bag baren, under en krans af drikkeglas - parat til at betjene de formiddagskunder, der alligevel måtte være tørstige efter kaffe eller stærkere sager.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.