Lejekontrakt opsagt: Galleri truet af lukning

Lejekontrakt opsagt: Galleri truet af lukning
Hjemmeværnsflotille 471 overtager til årsskiftet hele Vejerboden på Rønne Havn. Foto: Det Bornholmske Hjemmeværn
NYHED | 24. OKT 2024 • 12:36
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
24. OKT 2024 • 12:36

Hjemmeværnet overtager Galleri Raschs lokaler på Rønne Havn. Jagten på et nyt sted at være har hidtil været forgæves.


Galleri Rasch er klar til at præsentere den sidste udstilling i 2024 og måske nogensinde. Galleriet holder til i Vejerboden på Rønne Havn, men er blevet opsagt som lejer, da naboen overtager lokalerne i det nye år. Det drejer sig om Hjemmeværnsflotille 471.

– Vores bestyrelse har igennem længere tid været på jagt efter andre lokaler, men må erkende, at lejeudgiften for lokaler, som kunne være aktuelle for en videre drift, er af en størrelse, som foreningen slet ikke kan honorere, fortæller formand Erik Schuldt i en pressemeddelelse.

Det betyder, at bestyrelsen kan blive nødt til at indstille til en ekstraordinær generalforsamling, at Galleri Rasch lukker med udgangen af 2024 – efter 24 års virke som frivilligt drevet udstillingsforening.

Galleriets navn er en reference til, at det i sine første år holdt til i Raschs Pakhuz på Store Torv. I 2009 flyttede galleriet ind i Bornholms Tidendes gamle rotationshal i Nørregade, som var dets hjem indtil efteråret 2021, hvor det flyttede ind i de nuværende lokaler ved Honnørkajen på Rønne Havn. Gennem alle år har det været vigtigt for foreningen at skabe kulturelle tilbud i Bornholms største by, men det kan altså snart være slut.


– Den brede præsentation af bornholmske kunstnere og kunsthåndværkere i øens hovedstad stopper måske den 31. december, fortæller Erik Schuldt.

Mulighed for at sige farvel

Det er ikke første gang, Galleri Rasch er truet af lukning, men hvis det sker, er der stadig mulighed for at opleve galleriets sidste udstilling nogensinde. Sikkert er det, at det er den sidste udstilling i Vejerboden.

Erik Schuldt fortæller, at galleriet præsenterer bornholmsk inspirerede malerier af kunstneren og arkitekten Poul Bæk Pedersen, akvarelkunstneren Karin Olesens fortolkninger af oplevede landskaber og den finske keramiker Jani Ketos lyse værker. Der er fernisering lørdag klokken 13.

– Galleriets medlemmer og bestyrelse håber, at øens borgere og gæster vil benytte lejligheden til at opleve kunsten og kunsthåndværket og til at sige farvel til Galleri Rasch på havnen, lyder det fra formanden.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT