Tilbage til rødderne: Oplev Orm i Svaneke

Tilbage til rødderne: Oplev Orm i Svaneke
NOTITS | 24. OKT 2024 • 15:00
NOTITS
24. OKT 2024 • 15:00

Kritikerrost band gæster Svaneke.

Black metal bandet Orm er blevet rost af kritikere, og deres tidligere udgivelser; albummet Ir fra 2019 og EP’en Mit Blod fra 2020, er blevet skamrost af anmeldere fra blandt andet Politiken, Information og GAFFA.

Der er altså noget at glæde sig til, når bandet på lørdag gæster Svanekegaarden med deres omskiftelige og dragende musikalske univers, hvor mytiske fortællinger om mennesker og natur går i symbiose med storslået, melodisk og samtidig rå og direkte black metal.

Efter de seneste to udgivelser var verden åben for bandet, som på grund af pandemien måtte aflyse alle koncerter bortset fra to udsolgte pandemi-regulerede oktoberkoncerter i København.

Et af de aflyste shows var på Orms fødeø Bornholm, hvor bandet planlagde en afslutning med en stort anlagt koncert på Rønne Theater med inddragelse af andre musikere, scenekunstnere og ekstraordinære visuelle elementer.

På trods af aflysningen valgte Orm at tage hertil i dagene omkring koncerten for at optage en liveudgave af Mit Blod uden publikum på teatret.

Live-optagelsen fra Danmarks ældste fungerende teater garneres yderligere med smukke optagelser fra Bornholms landskaber, der således indrammer Orms nære forhold til øens historie, sagn og natur på konkret vis.

Siden da har bandet været på turné i 2022, og nu vender Orm altså tilbage til de danske landeveje for endnu engang at udforske og udfordre Danmarks unikke spillesteder med deres progressive black metal.

Her har de blandt andet spillet en komplet udsolgt koncert i Koncertsalen i DR Koncerthuset - oplevelsen fik hele seks stjerner fra GAFFA.

– Efter Koncertsalen er vi ivrige efter at komme ud i landet på nogle mere intime og traditionelle venues, og vende lidt tilbage til vores rødder. Vi inviterer alle publikummer til en aften fyldt med vildskab, sørgmodighed, fordybelse og forandring, og muligheden for at få et indblik i næste kapitel af Orm, udtaler bandet i en pressemeddelelse.

Udover koncerten i Svaneke spiller Orm også i København, Aarhus, Odense og Svendborg.

Bandet suppleres af danske Glemsel. De spiller black metal med lige dele melankoli og aggression, og de har, trods bandets relativt korte eksistens, allerede haft mulighed for at vise deres værd både herhjemme og i udlandet.

FÅ ABONNEMENT