Landbruget stemmer ja til sammenlægning

Landbruget stemmer ja til sammenlægning
Bornholms Landbrug & Fødevarers stemte i stor stil for, at lægge rådgivningen sammen med den sjællandske rådgivningsvirksomhed VKST. Foto: Bornholms Landbrug & Fødevarer
NYHED | 4. OKT 2023 • 08:05
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
4. OKT 2023 • 08:05

Medlemmerne har godkendt bestyrelsens forslag om at lægge rådgivningen i Bornholms Landbrug & Fødevarer sammen med VKST.


På en ekstraordinær generalforsamling tirsdag aften skulle medlemmerne af Bornholms Landbrug & Fødevare tage stilling til et forslag om at lægge foreningens rådgivning sammen med den store sjællandske rådgivningsvirksomhed VKST, som man har arbejdet sammen med i flere år.

Formand Frederik Tolstrup fortalte generalforsamlingen om de mange årsager til, at bestyrelsen anbefalede sammenlægningen. Han kom ind på udfordringer som rekruttering, øget omkostningsniveau og ikke mindst en nedgang i omsætningen, fremgår det af en pressemeddelelse fra Bornholms Landbrug & Fødevare. Med sammenlægningen vil landbruget på Bornholm kunne få en uvildig og specialiseret rådgivning, lød det fra formanden.

Bestyrelsens indstilling gav anledning til diverse spørgsmål og bemærkninger, men generelt var der opbakning fra medlemmerne, der godkendte forslaget med 38 stemmer for og to imod.

Det betyder, at rådgivningen samles i VKST, hvor alle medarbejdere fra Bornholms Landbrug & Fødevarer i fremtiden har ansættelse.

– Jeg er meget glad for den tillid, som både bestyrelsen og medlemmerne af Bornholms Landbrug & Fødevarer har vist os, og jeg glæder mig til, at vi sammen skal udvikle VKST til gavn for alle vores medlemmer og kunder, siger formand Torben Hansen fra VKST i pressemeddelelsen.


Fakta

• Der er 28 ansatte i Bornholms Landbrug & Fødevarer og 280 ansatte i VKST.

• Bornholms Landbrug & Fødevarer fortsætter som en selvstændig forening og som ejere af Kannikegaard i Aakirkeby

• VKST vil med sammenlægningen have kontorer i Aakirkeby, Nykøbing Falster og Sorø foruden to forsøgsafdelinger ved henholds Ringsted og Holeby.