Gustav har millionoverskud

Gustav har millionoverskud
Tina Brandt og Dorthe Dahl udgør to tredjedele af ejerskabet i Cafe Gustav ApS. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
ERHVERV | Fredag 24. marts 2023 • 05:30
ERHVERV | Fredag 24. marts 2023 • 05:30

Café Gustav på Store Torv i Rønne kom tæt på to millioner kroner i overskud sidste år.

Årsregnskabet for Café Gustav ApS – altså cafeen på Store Torv 8 i Rønne – viser et markant plus, idet firmaet i 2022 har opnået et overskud på 1.831.311 kroner før skat, hvilket bringer egenkapitalen op på 3.176.469 kroner, oplyser Det Centrale Virksomhedsregister.

– Selvfølgelig er vi tilfredse med det, det ville da være en skam andet, siger Tina Brandt, som ejer selskabet samme med Dorthe Dahl og Anne Mahler og i øvrigt står for bogføringen.

Cafeen har cirka 20 år på bagen i sin nuværende form, men Finn Mahler, som ejede den, døde i 2014, og i 2017 stiftede de tre nuværende så anpartsselskabet, oplyser Tina Brandt.

– Og vi har faktisk de seneste år haft flotte overskud, det har ligget ret stabilt, siger hun, men peger også på, at det har været nødvendigt med tilpasninger i forhold til prisstigningerne og den generelle situation for tiden.

– Men nu har vi jo haft et helt år uden corona, og det har været rigtig rart, siger hun.

Dykkede I under corona?

– Vi lukkede jo ned i noget af perioden, men var heldigvis omfattet af hjælpepakker fra staten, hvilket selvfølgelig også har hjulpet os. Og fordi vi kunne fremvise okay regnskaber, har vi fået penge efter det, siger hun.

Mange ting

Og ser vi bort fra coronaårene placerer sidste års regnskab sig nogenlunde, som I er vant til?

– Ja, det synes jeg. Vi har nok været dygtige til at stikke en finger i jorden og finde ud af, hvordan situationen er og skære ned, når det er nødvendigt. Der er mange ting, der spiller ind som eksempelvis krigen i Ukraine, prisstigningerne og alt det der. Det har da været hårdt at arbejde under de betingelser.

Men I er lykkedes med at komme godt igennem det?

– Ja, men vi har jo også været mange år i branchen, det er nok sværere, hvis man er nystartet – også i forhold til hjælpepakkerne under corona, hvor Erhvervsstyrelsen med god grund udbad sig regnskaber fra tidligere år, og det er jo svært, hvis man ikke har nogen regnskaber, at redegøre for sin omsætning.

Tina Brandt peger også på, at cafeens placering på torvet er gunstig, samt at kunderne efterhånden kender den godt.

Og så må I jo have fundet frem til det rette menukort, som folk godt kan lide?

– Ja. Det er jo kunderne, der bestemmer, hvordan det skal se ud, og vi forsøger at tilpasse det, så godt vi kan, samtidig med at jeg tror, det er vigtigt, at folk ved, hvordan tingene fungerer hos os. Det er også noget, vi har arbejdet på i mange år, det kommer ikke fra den ene dag til den anden – men vi gør da samtidig en dyd ud af at prøve at forny cafeen, så der hele tiden sker noget, og så man ikke bare hviler på laurbærrene og tror, at det hele nok skal gå.

Nu kører det

I tester nye retter i ny og næ?

– Ja, der bliver altid skiftet noget ud, selv om der jo også er noget, vi ikke kan skifte ud, fordi det måske er flagskibet på menukortet. Men Dorthe, som står for den del af det, holder sig meget orienteret om, hvad der rører sig. Jeg tror, det er vigtigt, at man ikke bare siger, at nu kører det godt, så vi fortsætter bare – man skal hele tiden holde sig oppe på beatet.

Med et C.V. Jørgensen-citat, så er I ikke stivnet i jeres endelige form?

– Ja, det kan man godt sige. Og Jensens Bøfhus er et ret godt eksempel på, at hviler man for meget på laurbærrene, så kan kunderne lige pludselig være væk. Der bliver jo ved med at poppe nye ting op, så man skal følge med i, hvad der rører sig. Og det har vi nok være gode til. Vi har da også været heldige, og så har vi et godt personale, som gør meget ud af at servicere kunderne, og et godt smil kan gøre en stor forskel, siger Tina Brandt.

Dorthe Dahl, som er daglig leder på cafeen, oplyste for godt en måned siden, at om sommeren er der 55 ansatte – dog ikke fuldtids – på Café Gustav, mens der om vinteren inklusive rengøring er omkring 20.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT