Gorm anede det ikke, da Gorm's blev til Gorm's

Gorm anede det ikke, da Gorm's blev til Gorm's
– Jeg har let til tårer generelt, fortæller Gorm Wisweh. Foto: Torben Østergaard Møller
NYHED | ABONNENT | 25. FEB 2023 • 11:00
NYHED | ABONNENT
25. FEB 2023 • 11:00

Det kom bag på Gorm Wisweh, da han så sit navn slået stort op.

– En af de fineste oplevelser i Gorm's overhovedet!

Sådan er Gorm Wisweh, som lægger navn til Gorm's pizza, ikke bange for at karakterisere historien om, hvordan de restauranter, som udgør Gorm's, kom til at blive kendte via netop hans fornavn.

Han fortæller:

– Jeg havde lige kørt en virkelig travl periode i forbindelse med, at vi åbnede vores matrikel i Nyhavn for cirka 10 år siden. Fire måneder fuldstændig uden pause. Jeg havde også lige fundet Charlotte, som jeg er gift med i dag og har tre børn med. Vi havde virkelig travlt, det var en énmandshær, og jeg sagde, at jeg gerne ville æde mig selv i fire måneder i Nyhavn, men så skulle jeg også have en rigtig vild tur til Rom med Charlotte.

– Vi blev så enige om, at det var min bonus. Charlotte og jeg rejste til Rom i oktober, tror jeg, det var, og da vi kom hjem, havde vi også fået matriklen herinde i Torvehallerne, som skulle bygges op, mens jeg var væk. Der skulle lige finish på, og så ringede en af de andre i virksomheden til mig og sagde: Når du kommer hjem, så stå lige af på Nørreport og gå ind i Torvehallerne og se vores nye sted. Det gjorde Charlotte og jeg så, vi kom trillende med vores rullekufferter efter en fantastisk dejlig tur til Rom, vi gik ind i Torvehallen – og så stod der "Gorm's" på vores stade, siger Gorm og får blanke øjne ved tanken.

– Det havde ingen af vores restauranter heddet før, og jeg anede ikke, at de andre havde fundet på det. Så der måtte jeg lige trække vejret dybt ned i maven. Det, synes jeg, var en meget, meget fin gestus. Jeg tror endda, jeg kneb en tåre. Jeg har jo let til tårer generelt, og jeg bliver også helt rørt af at tænke på det nu.

Sidenhen besluttede ejergruppen, at alle spisestederne skulle hedder Gorm's, og Gorm Wisweh var jo også blevet et kendt ansigt, fordi han har lavet rigtig meget mad på tv i morgen- og eftermiddagsprogrammer på TV2, hvilket startede, da han på Gyldendal fik udgivet en kogebog om pizza.

I øvrigt qua den dårligste kontrakt, han nogensinde har lavet, konstaterer han i dag, for hans betaling står ikke mål med de mange oplag, bogen er udgivet i. Men på grund af bogen skulle han først lige i tv og lave pizza en enkelt gang, men siden er det kun grebet om sig for den autodidakte kok, som ofte er på skærmen.