Fra sportsmassage til interiør: Forretning i Rønne udvider

Fra sportsmassage til interiør: Forretning i Rønne udvider
Lise-Lotte Sommer Moberg har været selvstændig siden 2012 og har siden 2018 drevet klinik fra Store Torvegade 49 i Rønne. Nu har hun udvidet forretningen med en interiørbutik. Foto: Line Søndergaard Hansen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 4. DEC 2022 • 05:30
NYHED | RØNNE | ABONNENT
4. DEC 2022 • 05:30

Lise-Lotte Sommer Moberg har siden 2018 drevet behandlingssted i Rønne, og nu har hun udvidet forretningen til også at indeholde en interiørforretning. En god balance gør mig glad, siger hun.

Bodycare Sportsklinik på Store Torvegade 49 i Rønne har indtil for nylig været behandlingssted med fysiologisk massage til blandt andet sportsskader.

Men fra den 19. november kunne kunder træde ind i en noget anderledes og transformeret forretning med stearinlys, puder og julepynt på hylderne.

Indehaver Lise-Lotte Sommer Moberg har nemlig suppleret sin behandlerbiks med interiørbutikken HOME by Bodycare.

– Jeg driver stadig klinik, men nu er den bare rykket lidt ind bagved i det gamle Sommer Radio værksted. Og jeg deler ugen lidt op, så jeg har behandling mandag-onsdag, og så har jeg butikken torsdag-lørdag. Og søndagene her i december, fortæller Lise-Lotte Sommer Moberg, der har haft til huse i Store Torvegade 49 siden 2018 og været selvstændig siden 2012.

– Jeg slipper absolut ikke mit hjertebarn som behandler, men det her er endnu et hjertebarn. En god balance gør mig glad, og jeg elsker at gøre mennesker omkring mig glade, om det så er på briksen eller her i butikken.

Ikke bare en julebutik

Lise-Lotte Sommer Moberg har valgt at give forretningen undertitlen 'interiør, mode og design' og beskriver selv stilen som nordisk.

– Og så kan jeg godt lide, at vi har naturen inde i det, fortæller hun.

– Lige nu er en del af forretningen også julet, og det er selvfølgelig, fordi jeg åbner på den her årstid. På den anden side af jul bliver det fyldt med krukker, vaser og lanterner og alt, man skal have udendørs. Jeg skal være her hele året, jeg er ikke bare en julebutik, slår hun fast.

Og idéen til interiørforretningen er ikke bare kommet ud af det blå.

– Jeg har gået med drømmen længe, og nu var muligheden der. Og det er nok også min måde at leve på: Spring ud i det. Det er langt værre at sidde bagefter og tænke 'hvorfor gjorde jeg ikke det', fortæller Lise-Lotte Sommer Moberg.

Hun er gået efter at være nytænkende i forhold til, hvad der er på markedet i forvejen.

– Jeg er gået efter leverandører, som ikke nødvendigvis ses på Bornholm i forvejen. Den ene af mine to store leverandører er jeg den eneste forhandler på, og den anden bliver kun forhandlet en lille smule på Bornholm, siger hun og tilføjer, at hendes forhandlere er danske mærker.

Og det lokale, bornholmske islæt kommer i nogle billeder, der hænger på væggen i butikken, som Lise-Lotte Sommer Moberg er eneforhandler på.

– Det er en bornholmsk kvinde, der bor i København, der hedder Rebecca. Hun samler sten på Bornholm og laver fine billeder, og hun har tidligere ligget ved Gruset i Svaneke.

God modtagelse

Den nyudklækkede butiksindehaver har ingen tidligere erfaring som interiørforhandler. Så hvordan ved man, hvad bornholmerne køber, og hvad turisterne efterspørger?

– Jeg har håndplukket meget bredt, og så må jeg se, når der er gået et års tid, hvad bliver der spurgt efter? Kan jeg spotte rigtigt? Det handler om at have is i maven og tro på, at mavefornemmelsen er god nok.

Men når man ikke har så meget erfaring, så kan man jo altid gå efter, hvad man selv kan lide.

– Jeg er gået ud fra, hvad jeg godt selv kan lide. Og så tror jeg, jeg har ramt rigtigt, siger hun og fortæller, at kunderne indtil videre har været positivt stemt over for forretningen.

– Folk synes, det er dejligt at se noget nyt, og at der dukker noget nyt op i den her del af Rønne, så alt ikke er på torvet.

Hun er også selv godt tilfreds med butikkens beliggenhed.

– Jeg synes, vi ligger perfekt. Der er parkeringsmuligheder, og der kommer et godt flow af mennesker, som er positive og giver udtryk for, at det er en fin og elegant butik.

Også de andre erhvervsdrivende har været positive over for den nye butik.

– Jeg ser det ikke sådan, at vi skal være hinandens konkurrenter, men vi skal supplere hinanden med noget forskelligt. Det kan jeg godt lide.

Fremgang og udvikling

Her i starten er Lise-Lotte Sommer Moberg alene i butikken, ligesom hun også er ene behandler i klinikken.

– På sigt skal jeg helt klart have noget hjælp for at tilgodese begge dele (både klinik og butik, red.).

– Lad os se nogle måneder frem og se, hvordan tingene er. Når først turisterne rigtigt rammer øen, skal jeg have nogle hjælpende hænder, siger hun og tilføjer, at hun har haft stor hjælp fra venner og familie med blandt andet at transformere den tidligere klinik til butikslokale. 

– Jeg elsker fremgang og udvikling og den positive tilgang. Det håber jeg, at jeg med det her også kan videregive til mine kunder.

 

– Lige nu er en del af forretningen også julet, og det er selvfølgelig, fordi jeg åbner på den her årstid. Foto: Line Søndergaard Hansen 

 

Der er også bornholmske produkter at finde på hylderne, blandt andet vand og te. Foto: Line Søndergaard Hansen