Første sæson med ny ejer: 'Det har været en travl start'

Første sæson med ny ejer: 'Det har været en travl start'
Katja Christensen og Christopher Wright holder nu campingpladsen ved Galløkken i Rønne kørende. Foto: Jacob Jepsen
TURISME | RØNNE | ABONNENT | 9. JUL 2021 • 20:00
Sofie Møller
Journalist
TURISME | RØNNE | ABONNENT
9. JUL 2021 • 20:00

Tilbage i marts åbnede Dansk Camping Union (DCU) den velbeliggende campingplads ved Galløkken lige uden for Rønne. Nu er der taget hul på deres første højsæson, som DCUs landsformand Anne-Vibeke Isaksen kan love bliver rigtig travl.

– Vi har altid omkring 10 procent af vores teltpladser, som ikke kan bookes på forhånd, men ellers er alt booket, siger hun.

– Det er jo et utroligt dejligt sted, så det kommer ikke bag på os, at mange af vores 50.000 medlemmer søger den vej, nu når vi endelig også er repræsenteret på Bornholm.

I og med sommeren nu er skudt i gang har Tidende været et smut forbi for at mærke camping-feriestemningen, høre mere om hvilke planer DCU har for pladsen og ikke mindst for at møde den nye lejrchef.

Pladsen har altid omkring 10 procent ledigt til impulsive teltcampister, men ellers er alt booket for sommeren, fortæller Anne-Vibeke Isaksen. Foto: Jacob Jepsen 

Modernisere i tro med naturen

Anne-Vibeke Isaksen fortæller, at DCU i mange år gerne har ville være til stede med en campingplads på Bornholm. Derfor glæder det hende meget, at det nu er lykkedes.

Selvom DCU er Danmarks største forbrugerorganisation inden for camping lægger Anne-Vibeke Isaksen vægt på, at de går meget op i at dyrke det lokale.

– En kæmpe kvalitet, jeg synes, pladsen har er adgangsforholdene for de mennesker, der bor omkring campingpladsen. Vi vil helt sikkert blive ved med at invitere de lokale ind og have åbne døre for alle, siger hun og fortsætter:

– Generelt gør vi meget ud af at samarbejde med den lokale befolkning og de lokale aktører. Vi har for eksempel allerede haft nogle lokale kajak- og yogaentusiaster forbi til aktiviteter. Det er også en klar signalværdi om, at vi er en del af lokalsamfundet.

Som det ser ud nu, bliver der ingen problemer med at tiltrække folk til campingpladsen i højsæsonen, men noget man i DCU fremover vil arbejde på er at udvide sæsonen. Det skal blandt andet ske gennem foreningens medieplatform, hvor der den kommende tid vil være et fokus på Bornholm, fortæller Anne-Vibeke Isaksen.

– Det er helt sikkert naturen, der skal være med til at trække folk til. Det er et helt unikt sted på alle årstider, og det er det, vi skal få folk til at indse, siger hun.

Øhopper lejrchef

Netop naturen og de store fyrretræer, der tårner sig op på hele pladsen, var også det, der fangede den nye lejrchef Katja Christensens opmærksomhed.

– Når man kigger ud på de store træer og den lidt svedne græsplæne, får man næsten fornemmelsen af at være på camping i Italien eller noget langt sydpå, siger hun.

Oprindeligt kommer Katja Christensen fra Lolland, men i 2011 bosatte hun sig i England. I 2018 tog hun og kæresten Christopher Wright, der er englænder, til Australien, hvor hun arbejdede som selvstændig maler i 2,5 år. I september sidste år drejede parret så snuderne mod Danmark, og derfor skulle der søges nyt job.

– Det var helt tilfældigt, at jeg kom forbi opslaget. Men da jeg så det, tænkte jeg bare, at det var helt perfekt. Christopher og jeg har før tænkt, vi gerne ville noget i den her retning, så da muligheden bød sig, søgte jeg, fortæller Katja Christensen.

En stor fordel ved jobbet er nemlig, at både hende og Christopher Wright kunne få arbejde, Katja som lejrchef og Christopher med ansvar for vedligeholdelse af pladsen og rengøring.

Campingpladsen er omdøbt til DCU-Camping Rønne Strand - Galløkken, og Katja Christensen er den nye lejrchef. Foto: Jacob Jepsen 


En travl start

Jobbet som lejrchef skræmte ikke Katja Christensen, da hun i forvejen havde erfaring indenfor flere områder.

– Jeg har arbejdet i butik, arbejdet med mennesker, og så har jeg en håndværkerbaggrund, så jeg følte, at jeg var rimelig godt rustet til stillingen, siger hun.

Det er dog kommet en anelse bag på hende, hvor meget nyt der er at lære.

– Vi er glade, men vi er meget trætte. Det er hårdt, når der er meget, man skal sætte sig ind i hele tiden. Men vi gør vores bedste og prøver at følge så godt med, vi kan. Og mon ikke, det så bliver lidt nemmere til næste år, siger Katja Christensen.

Trods travlhed elsker Katja Christensen langt det meste ved jobbet. Hun nyder at sørge for, at gæsterne har en god oplevelse både i form af god service og at sørge for, at alt er pænt og rent.

– Og så har jeg faktisk aldrig selv været på campingferie. Jeg har rejst meget rundt, men det har været med rygsæk og telt, så det er meget sjovt også at lære den del af det, siger hun.

Noget af det, Katja Christensen især godt kan lide ved pladsen, er tempoet.

– Her er plads til alle, folk hygger sig og holder ferie. Der er ikke noget her, der er for firkantet. Det passer rigtig godt til os og dem, vi er, siger hun.