Drøm bliver til virkelighed: Ungt par overtager øens største dyrepension

Drøm bliver til virkelighed: Ungt par overtager øens største dyrepension
Peter og Frida byder velkommen til Hoglebjerg, en højtbeliggende firlænget gård ved Hasle, som i mange år har fungeret som populært dyrepensionat. Det fortsætter den med under de nye ejere. Foto: Anette Vestergaard
NYHED | ABONNENT | 13. JUN 2022 • 06:35
NYHED | ABONNENT
13. JUN 2022 • 06:35

Drøm bliver til virkelighed: Et ungt par fra Rønne kaster sig i disse uger frygtløst ud i tilværelsen som ejere af et stort katte- og hundepensionat ved Hasle.

 

For en måned siden kom det frem, at Hoglebjerg – øens største hunde- og kattepension – havde fået nye ejere.

De tidligere ejere, Kamille Pelle og Jan Larsen, fik med egne ord fire dejlige år på Hoglebjerg inden de måtte stoppe af personlige årsager. Ejerskiftet er gået hurtigt, og om en uge er de nye ejere, Frida Sevel og Peter Westergaard, klar til at tage imod de første firbenede gæster.

– Vi har lidt travlt, siger Frida og Peter, mens de viser rundt på gården.

– Vi fik nøglerne 1. juni, og der er en del i stuehuset, der trænger til en kærlig hånd, fortæller de.

Peter Westergaard, 26, er stilladsmontør og under uddannnelse hos PLE. Det fortsætter han med, mens Frida, 28, bliver fuldtidspensionsmutter.

Har sagt sit job op

Frida Sevel er tilflytter fra Sjælland. Hun havde sidste arbejdsdag i tøjbutikken Only i Rønne i lørdags. Hun har tidligere arbejdet på Allinge Røgeri og har boet to år på Bornholm.

– Det var meningen hun skulle flytte tilbage, men så fandt hun mig, siger Peter Westergaard, der har hus i Rønne.

Hvordan opdagede I, at Hoglebjerg var til salg?

– Vi så det på facebook. At det var lukket og skulle sælges. Og så gik det ret hurtigt derefter. Vi er begge to glade for dyr, jeg er vokset op med hunde og katte, jeg har et stort dyrehjerte. Så for mig er det et drømmejob, siger Frida Sevel.

Begge ser frem til livet på landet. Møblerne er ikke kommet endnu, men det ser ikke ud til at bekymre de nye ejere på Hoglebjerg. De virker forbavsende rolige, i betragtning af, at der kun er tre uger mellem overtagelse og første åbningsdag.

– Det er perfekt timing, siger Peter Westergaard, og viser rundt i de lange gange med plads til 40-45 hunde. Burene er rummelige, med højt til loftet og masser af lys.

Det skal være en god oplevelse

Hoglebjerg Hunde- og kattepension har været en populær ferieløsning blandt dyreejere på Bornholm i 30 år, og den position vil de nye ejere gerne fastholde.

– Vi vil gerne drive det videre i samme ånd som de tidligere ejere. Det skal være en god oplevelse for dyrene at komme her, så de har lyst til at komme igen. Hundene får i hvert fald en luftetur om dagen, måske to, hvis der er tid, siger Frida Sevel.

Til pensionen hører også en stor udendørs tumlegård, som hundene kommer ud i fra morgenstunden.

Leon, en sort Italiensk Mastiff på 2,5 år, snuser rundt på gangene.

– Han er vores maskot. Han skal nok vænne sig til gæsterne, siger Peter Westergaard.

Parret trækker udenfor og viser rundt på den syv hektar store grund, der ligger i bakket terræn med svimlende udsigt over landskabet og Østersøen mod vest.

– Vi har en masse ruter, der bliver klippet til gåturene, og vi har skov og en bæk. Vi går mange ture her i øjeblikket for at lære området at kende, ofte fire-fem ture om dagen, foræller Frida og Peter.

Om ti dage tjekker de første gæster ind. Men der er stadig plads til nye gæster hen over sommeren, fortæller de nye ejere.

– Vi har overtaget rimelig mange bookinger fra de tidligere ejere, siger Frida.

Peter tilføjer:

– Det virker lidt som om folk har været desperate. Så det er nok et godt tidspunkt vi åbner på.

 

Info

Man kan følge med på hjemmesiden Hoglebjerg.dk for nærmere info.HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.