Den gik ikke: Rabækken Madservice åbner igen

Den gik ikke: Rabækken Madservice åbner igen
Anders Knudsen kunne ikke holde sig væk fra faget, efter lukningen af Rabækkens Madservice for få måneder siden. 1. november åbner han igen, nu i et mindre køkken og med et mindre menukort. Foto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 15. SEP 2022 • 05:30

Firmaet lukkede i juni måned, men 71-årige Anders Knudsen kunne ikke holde sig hjemme længere. Snart åbner han igen i nye lokaler.

– Kommer der ikke nogen og køber, så pakker jeg det hele sammen den 1. juni og lukker. Sådan sagde 71-årige Anders Knudsen i april måned i år om sin forretning, Rabækkens Madservice, der havde stået til salg et stykke tid.

Og der kom ikke nogen køber, og derfor lukkede Anders virksomheden ned og flyttede ud af lokalerne i Rønne.

På spørgsmålet dengang om hvad han skulle lave, når han gik på pension, svarede han, at det ville blive et nyt liv, og at konen gerne ville have ham hjem. Sådan blev det bare ikke, for den 1. november åbner Rabækkens Madservice igen, nu i et nyt køkken, længere nede af vejen.

– Der var jo ikke nogen, der ville købe firmaet. Så nu står jeg her og tænker, at jeg har jo de 12 store kummefrysere, og jeg har fire store luksusovne og alle gryderne. Så tænkte jeg, at jeg måske kunne finde et mindre lokale, og det har jeg nu fundet, fortæller Anders Knudsen.

Jeg bliver jo 105

Nu er han så flyttet 100 meter ned af gaden, hvor han er i gang med at sætte et køkken i stand og gøre klar til at åbne butikken igen. Det bliver dog med et reduceret menukort, siger Anders Knudsen.

– Det bliver et lidt andet koncept, og jeg har ikke så stort et menukort. For jeg skal jo lidt ned i omdrejninger. Nu bliver det nogle faste menuer, jeg kører.

Hvorfor kunne du ikke blive væk fra faget?

– Jeg elsker at stå og lave mad - det er det, der er så tosset. Og når jeg laver mad til folk, så bliver de så glade, og det er løn nok for mig. Jeg har verdens bedste job, og jeg elsker det. Og når jeg er i mit køkken, så føler jeg mig hjemme, forklarer Anders Knudsen.

Du er over 70 - kan du holde til det?

– Jeg regner jo med, at jeg bliver 105 år gammel. Skulle jeg kun blive 104,5, så er det også ok. Lige nu har jeg lidt ondt i benet, men det er fordi, jeg har stået på en stige. For ellers er der ingen problemer.

Hvad siger din kone til, at du starter op igen?

– Jamen hun var jo ikke så glad, da jeg sagde det. Hun regnede jo med, at jeg skulle gå hjemme og nusse om hende. Og det var da også meningen, at jeg skulle trappe ned. Men sådan som det er blevet, så har jeg lovet hende, at jeg passer på med ikke at tage for meget ind. For som hun siger, så har jeg meget svært ved at sige nej. Og det ved jeg også godt. Det er svært, når der kommer nogen og spørger, om jeg kan hjælpe.

Der er dog visse ting, Anders Knudsen har været nødt til at love.

– Jeg har lovet min kone hverken at køre julefrokost eller nytårsmenuer i år, så jeg kommer kun til at køre nogle lettere menuer, og jeg starter omkring 1. november. Og jeg glæder mig vildt meget til at gå i gang igen, siger Anders Knudsen.

– Det er lækkert at være tilbage. Jeg elsker mit køkken og alt mit grej, slutter han.