Bornholms Brand har millionunderskud

NYHED | 17. MAR 2023 • 08:30
NYHED
17. MAR 2023 • 08:30

Forsikringsselskabet Bornholms Brand har netop præsenteret deres årsregnskab, og det viser et underskud på 14,2 millioner kroner. 

I pressemeddelelsen fra selskabet fremgår det, at man især tabte penge på værdipapirer, og at der var et historisk højt antal skader. Derudover er regnskabet også påvirket af inflationen, lyder det. 

– 2022 var et turbulent år for hele verden. Det mærker vi også på Bornholm. Vi har haft en del uforudsete hændelser, hvor især de to storme, Malik og Nora, resulterede i mange skader. Men også øget rejseaktivitet og mange sager under vejassistance spiller ind, ligesom udbedringen af visse skadetyper er blevet dyrere på grund af inflationen, siger direktør i Bornholms Brandforsikring, Morten Holten i meddelelsen til pressen. 

Ifølge Bornholms Brand modtog man i alt 7.672 anmeldelser om skader i 2022, hvilket er cirka 1.300 skader mere end året før. 

Men den store synder i regnskabet er tabet på investeringer, hvor resultatet af investeringsvirksomheden har givet et minus på 33,5 millioner kroner. Men på trods af de negative tal, så vil det ikke gå udover kunder, fortæller Morten Holten. 

– Forsikringsforretningen er sund, og vores kunder sætter pris på at have et lokalt selskab, der er konkurrencedygtigt på pris, dækning og service. Det vidner vores fortsatte vækst om. Derfor er jeg også glad for, at vi indtil videre har været i stand til at kvittere for den loyale opbakning ved at undgå ekstraordinære prisstigninger, siger Morten Holten og understreger, at selskabet har så stærk økonomi, at kunderne ikke kommer til at mærke tabet på værdipapirer.

– Så længe vi ikke skal realisere tabene ved at sælge værdipapirbeholdningen, har vi en forventning om, at markedet retter sig i de kommende år. 

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag: Timeprisproduktet, Det Frie Valg, er denne dag 67 procent billigere end kvartalsprisproduktet, Det Enkle Valg. Overvejer du at skifte, så tøv ikke med at ringe 56 90 00 00 og få en kvalificeret elsnak. Opdateret 00.14. Næste opdatering 13.14.

Bornholms energi og forsyning