Helårsåbent, julemarked og en åben invitation til lokale producenter om at komme og sætte en bod op i adventsdagene, det er noget af det, der venter, når Restaurant Njord i Siemsens Gård i Svaneke åbner dørene for den kommende efterårs- og vintersæson.
I stedet for at holde lukket i restauranten, som ligger østvendt i gårdens nordlige fløj, vil der være åbent tre-fire dage om ugen frem til jul, og de tre søndage i advent bliver der spredt halm i gårdhaven, mens Mathias Sejer Sørensen og hans personale vil diske op med alt fra gløgg til frankfurter og karrywurst under varmelamperne.
Mathias Sejer Sørensen glæder sig til at opleve Siemsens Gaard om vinteren. De første to sæsoner var han alene om vinteren, og passede både køkken og restaurant. Men nu har den 35-årige køkkenchef fået to elever. Det giver luft til at udvide aktiviteterne.
Vinteråbningen er den foreløbige kulmination på tre år i konstant udvikling. August Lund, der også ejer Strandhotellet i Sandvig, overtog den gamle købmandsgård i Svaneke i 2020, og i 2021 gennemgik restauranten en total renovering, så den nu fremstår lys og hjemlig, med fri udsigt over havnen og havet lige udenfor døren. I samme omgang fik den gamle købmandsgård fra 1650 en større overhaling. Hele 20 millioner kroner blev der lagt i renovering af ejendommen, heraf 12 millioner i en del af de 51 værelser, gårdhaven, køkken og restaurant, samt terrassen, der om sommeren danner rammen om Njords udeservering.