Borgerforening bekymret over havneudvidelse: Frygter dieselos i byen

Borgerforening bekymret over havneudvidelse: Frygter dieselos i byen
Rønne Borgerforening er bekymrede over, hvilke støj- og miljømæssige konsekvenser udvidelsen af Rønne Havn kan få for borgerne i Rønne. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 17. SEP 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
17. SEP 2023 • 05:30

Der er flere ting at være opmærksom på og bekymrent over vedrørende den kommende havneudvidelse af Rønne Havn. Det mener Rønne Borgerforening, der netop har indsendt deres høringssvar til kommunen, hvor støj- og miljøkonsekvenserne fylder meget.

Det er ved at være sidste chance, hvis man vil indsende høringssvar til kommunen i forbindelse med etape 3 for udvidelsen af Rønne Havn.

Rønne Havn A/S vil gerne skabe nye oplagsarealer og ny kaj i Rønne Havn, hvilket blandt andet kræver kommuneplantillæg, lokalplan, projekttilladelse og miljøvurdering, og planerne har været i høring siden den 7. juli. Mandag den 18. september er skæringsdatoen for at give sin mening til kende, og Rønne Borgerforening har nu i samlet flok gjort kommunen opmærksom på, hvilke synspunkter og bekymringer borgerforeningen har vedørende den kommende udvidelse af havnen.

"Vi mener, at det er afgørende at tage højde for miljøpåvirkninger og sikre en høj grad af gennemsigtighed i forhold til disse påvirkninger, samt at forbedre området for de lokale borgere," lyder det indledende i Rønne Borgerforenings høringssvar, som Tidende har fået tilsendt.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.