Beof går med i solcellepark i Østerlars

Beof går med i solcellepark i Østerlars
Etablering af solcelleanlæg er en del af Bornholms energistrategi, og nu engagerer det kommunale Bornholms Energi & Forsyning sig i et projekt i Østerlars. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ØSTERLARS | 4. JAN 2023 • 12:05
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ØSTERLARS
4. JAN 2023 • 12:05

European Energy og Bornholms Energi & Forsyning har underskrevet en hensigtserklæring med henblik på at etablere en solcellepark i Kildevad i Østerlars.


Bornholms Energi & Forsyning er klar til at engagere sig i en planlagt solcellepark i Østerlars. Den kommunale forsyningsvirksomhed har således underskrevet en hensigtserklæring med European Energy, der har stået bag udviklingen af projektet i Kildevad, der for tiden er på vej igennem det politiske system.

Med hensigtserklæringen understreger Beofs bestyrelse, at man er klar til yderligere undersøgelse af mulighederne for at investere i Kildevad Solcellepark, der vil kunne forsyne 4.000 husstande på Bornholm.

– Solcelleparken Kildevad vil bidrage væsentligt til Bornholms grønne profil, ligesom vi kan sikre bornholmsk medejerskab af et vigtigt produktionsanlæg, siger direktør Claus M. Andersen hos Beof i en pressemeddelelse.

Beof ser frem til de videre forhandlinger og understreger, at etableringen af solcelleparken er betinget af en tilfredsstillende forretningscase, samt at der gives tilladelse til opførelsen af solcelleparken i kommunalbestyrelsen. Godkendes projektet, kan solcelleparken stå klar i starten af 2024.

Aktiv rolle

Ifølge Claus M. Andersen kan solcelleparken slå to fluer med et smæk.

– Vi står som samfund i en energikrise, hvor der er to greb til at komme igennem krisen. Vi skal frigøre os fra fossile brændsler – og den afhængighed det medfører – og ad den vej nedbringe energipriserne. Det er muligt ved både at spare på energien og ved at etablere ny grøn energiproduktion, siger han.

I Beofs optik passer solcelleparken også godt ind i kommunens energistrategi, hvor etablering af solcelleanlæg er et af målene.

– Vi må heller ikke underkende, hvor vigtigt det er for Bornholm og øens interesser, at vi selv går med og spiller en aktiv rolle i denne type projekter, siger Claus M. Andersen.

European Energy udvikler, bygger og driver solcelleparker flere steder i Danmark, hvor man ligeledes har etableret samarbejde med lokale aktører. 

Læs også:DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 27-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag: Det variable timepris-produkt er denne tirsdag i gennemsnit 17% billigere end det kvartalsfastsatte produkt. Tørretumblertesten afslører, at du sparer yderligere 4,41 kr. ved at tørre dit tøj kl. 23 i stedet for kl. 18. Opdateret kl. 00.14. Næste opdatering kl. 13.14.

Bornholms energi og forsyning