Beof ser frem til de videre forhandlinger og understreger, at etableringen af solcelleparken er betinget af en tilfredsstillende forretningscase, samt at der gives tilladelse til opførelsen af solcelleparken i kommunalbestyrelsen. Godkendes projektet, kan solcelleparken stå klar i starten af 2024.
Aktiv rolle
Ifølge Claus M. Andersen kan solcelleparken slå to fluer med et smæk.
– Vi står som samfund i en energikrise, hvor der er to greb til at komme igennem krisen. Vi skal frigøre os fra fossile brændsler – og den afhængighed det medfører – og ad den vej nedbringe energipriserne. Det er muligt ved både at spare på energien og ved at etablere ny grøn energiproduktion, siger han.
I Beofs optik passer solcelleparken også godt ind i kommunens energistrategi, hvor etablering af solcelleanlæg er et af målene.
– Vi må heller ikke underkende, hvor vigtigt det er for Bornholm og øens interesser, at vi selv går med og spiller en aktiv rolle i denne type projekter, siger Claus M. Andersen.
European Energy udvikler, bygger og driver solcelleparker flere steder i Danmark, hvor man ligeledes har etableret samarbejde med lokale aktører.