Åbner nyt sted: 'Inden morgenmaden var spist færdig, var hele konceptet tænkt igennem'

Åbner nyt sted: 'Inden morgenmaden var spist færdig, var hele konceptet tænkt igennem'
Hele holdet: Martins datter Clara (tv.), Charlotte Leffland og Martin Hansen i midten og Snurras kagemester Christell (th.). Foto: Jesper Dollerup Merved
ERHVERV | Lørdag 7. december 2024 • 19:00
ERHVERV | Lørdag 7. december 2024 • 19:00

Hvad der startede som en joke, udviklede sig hurtigt til alvor, da den tidligere ejer af Snurra spurgte iværksætterparret Charlotte Leffland og Martin Hansen, om de skulle åbne deres tredje sted på bare et år.

Navnet er det samme, men ejerne er nye på Store Torvegade i Rønne, hvor patisseriet Snurra holder til.

I september overtog iværksætterparret Charlotte Leffland og Martin Hansen butikken efter Kristoffer Schriver, og tirsdag var parret så klar til at genåbne deres egen udgave af Snurra.

Det er ellers ikke mere end et år siden, at iværksættereventyret startede for parret med åbningen af Poké Yo i Rønne, og bare et halvt år senere slog de til i Nexø, hvor de nu driver restauranten Selvhenter. Så det lå ikke i kortene, at de allerede skulle udvide firmaet nu.

– Charlotte var hernede, hvor Kristoffer (Schriver red.) spurgte Charlotte, om vi ikke skulle have nummer tre. Og hun sagde: ”Nej, det skal vi i hvert fald ikke”, siger Martin Hansen med et grin og fortsætter:

– Vi snakkede om det og blev enige om, at det skulle vi da slet ikke. Men så vågnede vi begge to næste morgen og havde nærmest allerede indrettet lokalerne i vores hoved. Og inden morgenmaden var spist færdig, var hele konceptet tænkt igennem, fortæller Martin Hansen og følges op af Charlotte Leffland:

– Vi kunne slet ikke slippe tanken.

Et stort firma

Herefter gik det hurtigt; købsaftalen kom på plads, og godt to måneder senere var Snurra i sin nye form klar.

– Poke byggede vi på lidt over en måned, hvor der intet var derinde, og Selvhenter lavede vi om på en lille uges tid, og det her har vi faktisk været et par måneder om. Så i forhold til hvor hurtige, vi plejer at være, har det taget lidt tid, siger Martin Hansen med et smil.

Det er altså ikke noget nyt, at der er fart over feltet for iværksætterne, og selvom det set udefra kan virke voldsomt at åbne tre nye forskellige restaurationer på under et år, så ser parret ikke selv sådan på det.

– Vi har jo begge to noget erfaring fra andre brancher. Jeg har været daglig leder i lufthavnen i Kastrup, så det her med at have mange bolde i luften og organisere sig i mange underenheder, har jeg en del erfaring med, fortæller Martin Hansen og suppleres af partneren:

– Jeg er også sekretæruddannet, så det falder mig meget naturligt at lave det administrative med vagtplaner, regnskaber og så videre. Vi har egentlig ikke tænkt så meget over det administrative i at have et sted mere. Det er et stort firma, og det kører bare sammen, siger Charlotte Leffland.

Meget på

Hun indrømmer dog samtidig, at de er nødt til at være meget på; særligt her i opstartsfasen.

– Det er kun os, der kommunikerer både den ene og anden vej med folk, og det gør jo, at man er lidt på hele tiden. Jeg var på vej til Nexø herfra i går aftes, og så ringede de nede fra Poke, hvor der manglede en, så den tog jeg lige. Men det er også derfor, jeg siger, at om søndagen der svarer jeg sjældent, for det er den eneste fridag, vi har.

Og netop balancen mellem arbejds- og privatliv er vigtig for iværksætterne, der også danner par privat.

– Jeg synes, vi er gode til at skille privat- og arbejdsliv. Selvfølgelig sidder vi en gang imellem og snakker om nogle arbejdsrelaterede ting over morgenmaden, men vi er lige så gode til at lægge det væk og sige: Nu holder vi fri, fortæller Charlotte Leffland, der modsat ser det som en stor fordel, at de også er kærester.

– Vi forstår hinanden, vi gør det sammen, og vores hverdag er bygget op om, at vi skal have ting gjort, siger hun og kigger på partneren, der nikker enigt.

– Det hele skal lige i gang og ind i de nye rammer, men fra det nye år, holder vi fri hver anden weekend, fortæller Martin Hansen.

Et vigtigt element

En vigtigt komponent, ja man kan nok næsten argumentere for, at det er altafgørende, er kokken bag disken i det nye Snurra; Christell.

– Vi skulle have en, der kunne stå for den daglige drift, så det var på plads, inden vi købte lokalerne. Vi kender Christell privat, og vi vidste, at det har været et stort ønske for hende at leve af hendes passion, siger Martin Hansen, der også selv er kok, men mere gør sig i det salte køkken, som han formulerer det.

– Christell er mere nørdet omkring kager, end jeg nogensinde kommer til at blive, og det var også vigtigt for os. Der skulle være en, som virkelig ville det, og det kan man tydeligt mærke og smage, at Christell vil.

Selv fortæller Snurras nye kagemester, at hun længe har drømt om at kunne stå et sted, hvor der er en frihed til at lege lidt med det hele og bruge sin kreativitet.

– Jeg kan godt lide at lege med, hvad kan jeg bruge, og hvad kan jeg finde på hver dag, også så der ikke hele tiden er de samme ting, siger hun.

Skal aldrig sige aldrig

Selvom det er gået meget hurtigt det seneste år for iværksætterparret, skal man dog ikke forvente, at de åbner et nyt sted igen om et år.

– Vi har ikke lige nogen planer om noget i den nærmeste fremtid, siger Charlotte Leffland med et grin, før hun fortsætter:

– Vi er også mennesker ved siden af, som gerne vil have noget fritid og noget privatliv, men man skal aldrig sige aldrig... Vi troede jo også, at Poke skulle køre i et år, før vi gjorde noget som helst andet, griner hun og suppleres af Martin Hansen.

– Man har et standpunkt, til man tager et nyt.

Næste idé er i hvert fald allerede på tegnebrættet, hvis det lige pludselig skulle krible i parret for at kaste sig ud i et nyt projekt.

– Når vi får en idé, skal det bare ned på et stykke på papir, og den her idé var faktisk et stykke nede på listen, så vi har andre ideer. Det handler også meget om, hvad lokalerne byder ind med, og hvad der er muligt, siger Charlotte Leffland.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT