20 millioner til udvidelse af færgetilkørsel

20 millioner til udvidelse af færgetilkørsel
Bornholmslinjen har stillet krav om at opmarchområdet i Rønne Havn udvides, i takt med at færgerne bliver større og større. Arkivfoto: Anette Vestergaard
12. JUN 2022 • 18:35

Stort gennembrud i sag om finansiering af nødvendig udvidelse af opmarchområde på havnen. Bornholmslinjen nægter at betale affødte omlægninger udenfor hegnet. Nu træder staten til.

Forligskredsen bag Infrastrukturplan 2035 er netop blevet enige om at tildele Bornholms Regionskommune et tilskud på 20 millioner kroner til en vejomlægning ved Rønne Havn i forbindelse med udvidelse af opmarcharealerne til Express 5.

Det skriver TV2 Bornholm.

Molslinjen, der står bag færgeforbindelsen mellem Bornholm og Køge og Ystad, har gennem længere tid ligget i forhandlinger med Bornholms Regionskommune om, hvem der skulle betale hvad i forbindelse med udvidelsen af opmarchområdet i Rønne Havn. Udvidelsen kræver enten en nedlæggelse af den eksisterende busholdeplads eller en vejomlægning. Færgeselskabet er ikke villigt til at betale for nye veje og anlæg udenfor hegnet. Men det er staten altså.

Bornholms Regionskommune er nu sammen med Molslinjen ved at afklare, hvilken løsning der foretrækkes, oplyser ministeriet.

Ifølge Transportministeriet kommer pengene fra den såkaldte Land og By-pulje. Det skriver TV2 Bornholm.