Passagerernes formand overrasket over millioner til venteområde: Mere brug for penge til gods

Passagerernes formand overrasket over millioner til venteområde: Mere brug for penge til gods
Arkivfoto: Klaus Holsting
NYHED | ABONNENT | 13. JUN 2022 • 10:53
Tommy Kaas
Digital chef
NYHED | ABONNENT
13. JUN 2022 • 10:53

Bornholmslinjen vil have mere plads til ventende biler. Søndag kom der en håndsrækning fra staten.


Søndag opstod der pludselig snak om en pulje på op til 20 millioner kroner, fordi den meget brede forligskreds bag den såkaldte Infrastrukturplan 2035 har en pulje med statspenge, som kan søges til det kommende større opmarchområde på Rønne Havn.

Bornholmslinjen ønsker sig mere plads til biler, der venter på at køre om bord men har ikke kunnet nå til enighed med kommunen om, hvor regningen for arbejdet uden for hegnet skal havne, men så kom der altså en mail fra Transportministeriet til TV 2/Bornholm med et løfte om 20 millioner kroner.

– Meget overraskende, siger Ann Hartl, der er formand for Bornholms Passagerforening.

Selv om det er rart med ekstra penge til Bornholm, så havde hun – isoleret i denne situation – hellere set, at Molslinjen selv havde fundet en løsning til ønsket om mere plads, og at staten til gengæld havde støttet Bornholm et andet sted.

– Det er mere presserende med ekstra godsafgange. Trafikkontaktrådet har tidligere fået afviset et ønske om flere penge til gods, og jeg havde hellere set, at det var hér, man havde valgt at give penge til, siger Ann Hartl.

Det kom som en overraskelse for de fleste, at Transportministeriet søndag meldte ud, som de gjorde.

Ministeriet har mandag sendt en mail til Tidende med samme ordlyd som den, der blev sendt af sted til TV 2/Bornholm søndag. Se den fulde ordlyd herunder.

"Transportministeriet oplyser, at forligskredsen bag Infrastrukturplan 2035 er enige om at give tilskud til Bornholms Regionskommune på op til 20 millioner kroner til vejomlægning ved Rønne Havn i forbindelse med udvidelse af opmarcharealer til den nye Express 5 hurtigfærge. Bornholms Regionskommune er nu sammen med Molslinjen ved at afklare, hvilken løsning der foretrækkes."