Tidende: Julemarkederne gør Bornholm stærkere

Tidende: Julemarkederne gør Bornholm stærkere
LEDER | ABONNENT | 6. DEC 2022 • 05:30
LEDER | ABONNENT
6. DEC 2022 • 05:30

Det er en fornøjelse af følge, hvor mange julemarkeder Bornholm kan byde på i november og december.

Vi skal udvide sæsonen, udvikle skuldersæsonen og få mere turisme ud af vores Bornholm i de perioder, hvor turisterne ikke fylder færgerne op af sig selv.

Den opgave bidrager Bornholms imponerende mange julemarkeder til at løse i denne tid. Der er julesalg i klippeland, og listen over hyggelige julemarkeder med smukke decemberlys, varme drikke og spændende julegaver er nærmest uendelig lang.

I de københavnske gader er julen i stor grad spoleret af sjælløse julemarkeder med udenlandske kræmmere, der sælger åndsforladte nationale klichevarer som tysk pølse, fransk ost og norske sweatre - uden at nogle af sælgerne taler de tre sprog. De taler i stedet engelsk. På Bornholm derimod byder vi på lokalt kunsthåndværk, unikagaver, gourmetmadvarer, hjemmelavet kunst, god bornholmsk smag og meget mere i den retning.

Det giver julemarkederne en glød, som vi kan være rigtig stolte af. De ægte bornholmske produkter, og den nære julestemning er en oplevelse, der er værd at rejse efter. Men vi kan også selv med fordel nyde godt af julens tilbud og rejse rundt på hele Bornholm for at mærke julens bornholmske glød.

Køber man ind til julegaverne på de lokale markeder, gavner man også Bornholms økonomi. Hver gang man handler lokalt, bidrager man til vores lokale økonomi og holder liv i både butikker, kunstnere, producenter og medier. De er alle en del af vores sammenhold om Bornholm og har brug for opbakning for at udvikle vores fællesskab.

Julemarkeder er derfor slet ikke kun for turister. De er en kommerciel og kulturel fest, som alle er inviteret til i december. Lad os sammen fejre julen og Bornholm med julesalg i klippeland.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?