Teatrets fødselsdag: Meget mere end det

LEDER | ABONNENT | 28. NOV 2023 • 05:30
LEDER | ABONNENT
28. NOV 2023 • 05:30

Det er ikke kun bygningerne på Theaterstræde, der kan fejre 200 års jubilæum i denne uge. Det er hele Bornholms kulturelle indentitet, vi skal fejre.

Når Rønne Theater markerer sit imponerende 200-års jubilæum, fejrer vi ikke blot en bygning eller en institution. Vi fejrer et kulturelt fyrtårn og et stykke levende historie, der har været en integreret del af Bornholms kulturliv, længe før demokratiet fandt fodfæste, og før den frie presse, herunder Bornholms Tidende, så dagens lys.

Forestil Dem, at Rønne Theater har stået der i Teaterstræde i to århundreder, som et vidne til og skaber af øens kulturelle udvikling. Fra amatørteater til professionelle forestillinger, fra dramaskoleelever til lokale teaterproduktioner, har dette teater været et samlingspunkt for bornholmere i alle aldre. Det er en historisk bedrift, der ikke kun fortjener at blive fejret, men også husket og værdsat.

I en tid, hvor få kulturinstitutioner kan prale af mere end et århundrede på bagen på Bornholm, står Rønne Theater som et symbol på vedholdenhed, kultur og fællesskab. Teatret er et levende bevis på, at kultur og kunst kan overleve og trives, selv under de mest udfordrende forhold – fra økonomiske strabadser og besættelser til en global pandemi.

Rønne Theater er en kulturinstitution, der fortjener vores dybeste respekt og anerkendelse. Det er vigtigt, at vi på Bornholm ikke kun værner om teatrets rige historie, men også støtter dets fremtid. Den bedste fødselsdagsgave, vi kan give Rønne Theater, er at købe billetter til forestillingerne, ikke kun som julegaver, men også som en investering i øens kulturelle liv.

Ved at støtte Rønne Theater sikrer vi, at denne kulturelle skat fortsætter med at berige vores samfund og inspirere kommende generationer. Besøg i teatret og billetindtægter er det bedste middel til at sikre, at Rønne Theater kan fortsætte med at være en kilde til glæde, eftertanke og underholdning i endnu 200 år.

Husk på at Rønne Theater ikke blot er en bygning. Det er et sted, hvor drømme tager form, hvor historier fortælles, og hvor vores fælles bornholmske arv fejres. I en tid, hvor den moderne verden ofte kan virke overvældende, er det teatrets magi, der minder os om vores rødder og vores fællesskab.

Hyld derfor Rønne Theater. Støt det og dyrk det, og lad os sikre, at teaterets lys fortsætter med at skinne i Rønne og på hele Bornholm. Her er en kulturinstitution, der fortjener vores kærlighed og opbakning - nu og i fremtiden.