Nej tak til 20 meter høje bygninger på havnen

Nej tak til 20 meter høje bygninger på havnen
Udsigten fra den gamle by over havnen i dag – og udsigten som den kan blive, hvis lokalplanen vedtages af politikerne. Foto: Jens Stubkjær og Niras miljøkonsekvensrapport
KOMMENTAR | ABONNENT | 15. SEP 2023 • 15:30
Af:
Jens Stubkjær
Kirkepladsen 10
Rønne
KOMMENTAR | ABONNENT
15. SEP 2023 • 15:30

Det er vigtigt, at du giver din mening til kende – nu! – om havnen byggeplaner.

Så er det lige nu, inden 18. september, man skal skrive høringssvar til kommunen, hvis man ikke ønsker sig kæmpestore 20 meter høje industribygninger på tværs af udsigten fra Rønnes gamle by ud over havet.

For ikke nok med at havnen vil fylde fiskebassinet op til p-plads for vindmøller. Man vil også have mulighed for at bygge 38.000 kvadratmeter i 20 meters højde, så de blokerer for udsynet til horisonten og havet fra Rønes gamle by.

Nu er der lige akkurat forbindelse fra den gamle by til en bred horisontlinje på Østersøen. Det er selvfølgelig væsentligt at bevare dette kig af hensyn til oplevelsen af byens kulturhistoriske karakter som søfartsby. Den vil blive meget stærkt begrænset af det byggeri, som lokalplanen vil tillade. Har vores politikere virkelig overvejet, hvad det vil betyde for byen? Eller følger de blot havnens ønsker om stadig større "lebensraum".

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.