Leder: Tak for musikken, ordene og billederne

Leder: Tak for musikken, ordene og billederne
LEDER | ABONNENT | 21. NOV 2022 • 05:30
Tommy Kaas
Digital chef
LEDER | ABONNENT
21. NOV 2022 • 05:30

Henning Larsen, Brian Christensen og Sune Rasborg satte på hver deres måde et smukt aftryk på den uge, der netop er gået. Tre bøger, der fornemt formidler den bornholmske kultur, blev det til. Hvad skal vi dog finde på i denne uge?

 

Det er en regulær bog-uge, vi netop har bevæget os ud af. Intet mindre end tre bemærkelsesværdige, bornholmske værker blev det til i sidste uge, da Henning Larsen, Brian Christensen og Sune Rasborg nedkom med hver deres lille "baby". Og i alle tre tilfælde er der i virkeligheden mere tale om fuldvoksne skabninger end om babyer.

Henning Larsen gav os det, han kalder den ultimative bog med bornholmske sange. Den – skal vi ikke kalde ham? – legendariske musiker, som sammen med hustruen Ann-Cathrin er en institution i det bornholmske kulturliv, har samlet 155 sange i "Den bornholmske sangbog". Det er fejende flot og et vigtigt redskab i bevarelsen af både vores sprog og vores unikke sangskat.

Brian Christensen har givet os den fulde historie om papirklipsvirtuosen Sabber, som i den grad også har tryllebundet os alle. De, der nåede at se Sabber i aktion, taler om aldrig at have set noget lignende. Han gik til papir og saks som ingen andre, og det kunstneriske niveau bliver præsenteret helt utrolig fint i Brian Christensens nye bog. Bravo!

Og Sune Rasborg leverede altså intet mindre end sin fjerde kogebog på ganske få år, da han – i samarbejde med Tidende i øvrigt – sendte bogen 'Vildt sulten' på gaden. Sune Rasborg har selv skrevet og fotograferet alt til bogen, og den internationale kogebogskonkurrence Gourmand World Cookbook Awards 2023 har allerede kvitteret med to nomineringer. Sådan skal det gøres!

Hvor er det imponerende. For alle tre udgivelser gælder det, at der er blevet gået særdeles grundigt og kvalitetsbevidst til værks, og uanset om det handler om bornholmske sange, bornholmske papirklip eller bornholmske lækkerier i skovbunden, så er fællesnævneren en kærlighed til vores særegne kultur.

Det er så vigtigt, at nogen sætter sig for at formidle vores fortid og nutid, for det er via den, at vi sammen kan bygge en stærk og lykkelig fremtid.

Tak for musik, ord og billeder. Her er i hvert fald tre uhyre stærke bud på julegaver lige fra hjertet.

 

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 09-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Lørdag eftermiddag - søndag morgen: Kulden har sluppet sit tag, og søndag morgen er der rigtig gode elpriser til dem, der kan flytte deres forbrug. Mellem 00 og 05 svinger priserne mellem 1,67 og 1,59 kr./kWh alt inkl.  Opdateret 13.10 Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning