Leder: A-dag

Leder: A-dag
LEDER | ABONNENT | 24. SEP 2022 • 05:30
Tommy Kaas
Digital chef
LEDER | ABONNENT
24. SEP 2022 • 05:30

På Tidende er vi stolte af i dag at stå bag Bornholms dejligste og mest traditionsrige motionsløb.

 

Skal du i skoven i dag? Vejret er stille, efteråret er så småt begyndt at sætte sit smukke præg på træernes blade, og Almindingen byder på kærlige kilometer og – til tider – brutale bakker. Det er med andre ord tid til Almindingsløbet.

Det var Erik Ljunggren, daværende sportsredaktør på Tidende, der i begyndelsen af 70'erne fik ideen til Almindingsløbet. På en forårsdag i 1971 mødtes han med skovrider Bent Engberg og talte om det relativt nye Eremitageløbet, som et par år forinden var blevet lanceret i Dyrehaven nord for København. Bornholm skulle have noget lignende, syntes de to, og et lille halvt år senere havde den første udgave af Almindingsløbet set dagens lys.

– Vi var jo foregangsmænd i provinsen i forhold til at lave motionsløb, for vi var nummer to, der lavede et motionsløb. Der var Eremitageløbet, og så kom vi. Vi var med til at sætte en fantastisk bølge i gang af motionsløb rundt omkring i landet, fortalte Erik Ljunggren i forbindelse med Almindingsløbets 50 års jubilæum sidste år.

Og sikken bølge der ganske rigtigt blev sat i gang. Motionisterne er væltet frem i årenes løb, og i de bedste år har mere end 1.000 løbere taget del i den store begivenhed i den enorme skov.

Men ligesom alt andet, så har motionsbølgen bevæget sig i – nå ja – bølger, og lige nu er interessen for at tage del i motionsløb langt fra på sit højeste.

Det er man heldigvis vant til, når man beskæftiger sig med sådan noget, og Viking Atletik, som i dag arrangerer Almindingsløbet for Tidende, er helt på det rene med, at antallet af deltagere i år ikke når rekordhøjder.

Men hvad gør det, når humøret er højt, og skoene er snøret? Almindingsløbet er jo blot ét ud af en lang række store og stolte motionsarrangementer, som tilsammen er med til at sikre, at vi har rig mulighed for at kombinere det at være aktive med at være sociale.

I eftermiddag mødes venner og kolleger i Almindingen, fordi nogle kloge mennesker for lang tid siden fik en god idé, som årene igennem er blevet håndteret og formidlet flot af frivillige ildsjæle.

Vi byder på en rute for (børne)børnene, en rute for de gående og en rute for løberne. Starten går klokken 14, og vejrudsigten lover i skrivende stund noget nær perfekt motionsvejr. Så igen: Skal du i skoven i dag?