Kollektivt hukommelsestab

SYNSPUNKT | ABONNENT | 15. MAJ 2023 • 22:11
Af:
Ivar Nielsen
Pileløkken 7
Allinge
SYNSPUNKT | ABONNENT
15. MAJ 2023 • 22:11

For nogle dage siden havde jeg et indlæg i Tidende, "Ærekrænkende skæg og blå briller", der generelt omhandlede det hysteri, der i Vesten er blevet pustet op imod "alt russisk" og aktuelt imod den årlige russiske mindehøjtidelighed ved Allinge Kirkegård.

En sådan ærekrænkelse fandt også sted efterfølgende, da Ruslands ambassadør nedlagde den årlige mindekrans på den russiske kirkegård i Allinge.

Militærhistoriker Jacob Seerup blev efterfølgende spurgt af Tidende om, hvad han mente om ambassadørbesøget (der ikke var offentligt annonceret):

"Det, at de ikke har annonceret det, viser, at de på en måde gerne har villet undgå en konfrontation. Det ser jeg som noget positivt, da det jo først og fremmest er en kirkegård, og det ville være svært at få en konfrontation til at se elegant ud, fortæller en overrasket Jakob Seerup. Det sender et signal om, at hans land generelt er ret ligeglade med, hvad vi andre mener, siger Jakob Seerup”.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN - SIKKERHED OG FORSVAR

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med debatsalon for alle på Forsvarsmuseet i Rønne tirsdag den 21. juni klokken 16.30.