Knud Andersens opførsel i sag om museumsudvidelse er chokerende

Knud Andersens opførsel i sag om museumsudvidelse er chokerende
Lars Kærulf Møller er tidligere museumsdirektør for Bornholms Kunstmuseum. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
KOMMENTAR | ABONNENT | 12. MAJ 2023 • 12:42
Af:
Lars Kærulf Møller
tidligere museumsdirektør for Bornholms Kunstmuseum
KOMMENTAR | ABONNENT
12. MAJ 2023 • 12:42

I værste fald kunne brevet have haft omfattende og ødelæggende betydning både for det aktuelle projekt, men også for fondenes holdning til andre og fremtidige støtteværdige projekter på Bornholm.

Man var da tæt på at få morgenkrydderen galt i halsen, da man læste forhenværende amtsborgmester Knud Andersens indlæg i avisen.

Det er jo ingen overraskelse, at Knud Andersen sammen med en lille håndfuld sammensvorne, gennem flere år har kæmpet en indædt kamp mod udvidelsen af kunstmuseet. Nogle af veneration overfor Fogh og Følners bygning, Knud Andersen tydeligvis for at ”beskytte” det, han opfatter som sit eget monument. Ingen i gruppen har kunnet eller villet forstå, at man i 2023 stiller andre og større krav til bygningsmassen, end man gjorde, da kunstmuseet blev bygget for 30 år siden. Den lille gruppe har fordækt og uden hensyn til nogen som helst demokratiske principper ment, at de vidste bedre og var klogere end et kæmpestort flertal af Bornholms Museumsforenings medlemmer, som på indtil flere generalforsamlinger har tilkendegivet tilslutning til udvidelsesplanerne. De er åbenbart også klogere end en samlet kommunalbestyrelse, der ligeledes har givet fuld opbakning og endda har bidraget med en mindre del af byggesummen. Og nu tydeligvis også klogere, end de højt kvalificerede folk, der i fondene vurderer indkomne ansøgninger.

Disse modstandere har derfor gennem de senere år forsøgt med alle mulige former for krumspring, med klager til næsten enhver tænkelig instans, at forhindre byggeriet. De er overalt blevet afvist og det eneste resultat denne gruppe kan bryste sig af, er at de med deres forsøg på benspænd, har forsinket processen så meget, at den nu er betragteligt og mange millioner dyrere, end oprindelig planlagt.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her