Hvem stopper en vild tyr?

Hvem stopper en vild tyr?
Arkivfoto: Berit Hvassum
KOMMENTAR | ABONNENT | 13. FEB 2024 • 19:00
Af:
Pernille Wøhler Skjoldby
Almindningsvej 34
Aakirkeby
KOMMENTAR | ABONNENT
13. FEB 2024 • 19:00

Selv tidligere fredelige tyre/køer/kvæg kan miste besindelsen og gå amok.

Tyre/køer/kvæg er ikke ondskabsfulde dyr, men blot dyr, som reagerer, som de nu er skabt til. At placere dem i indhegninger (disse naturnationalparker, som nu er placeret overalt i Danmark) hvor legende børn/barnevogne, voksne, unge som gamle færdes, er ikke uden risiko for fatale konsekvenser for mennesker.

På Bornholm bliver disse naturnationalparker repræsenteret ved Ekkodalen og bisonskoven.

Argumentet for, at fredelige hunde skal gå i snor, er jo netop, at de måske blot reagerer/agerer efter deres natur og kunne finde på at overfalde, bide og måske ligefrem slå ihjel. Tyre/køer/kvæg er jo også blot dyr, som kan reagere og agere efter deres natur.

Hundeejerne kan jo gribe ind, hvis hunden mod forventning skulle agere som ulven, som er skabt til at slå ihjel, og få hunden i snor og stoppet det, men hvem griber ind og får stoppet tyren eller koen, som går amok i disse indhegninger, hvor mennesker færdes?

Det mærkelige er jo, at staten er jo os alle sammen, og hvordan ønsker vi mon at drage omsorg for hinanden? Hvordan passer vi på hinanden, hvordan passer Naturstyrelsen på dig og mig, når vi tvinges til at færdes mellem brunstige tyre (og løse ulve i Jylland)?

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT