Gravgaard: Harald Nyborg er en sejr for Bornholm

Gravgaard: Harald Nyborg er en sejr for Bornholm
LEDER | 23. MAJ 2024 • 05:30
LEDER
23. MAJ 2024 • 05:30

En ny boksbutik styrker det lokale erhvervsliv og skaber arbejdspladser på Bornholm.

Det er en glædelig nyhed, at Harald Nyborg snart åbner en ny butik i Rønne. Efter flere mislykkede og udskudte projekter fra andre boksbutikker som El-giganten, Jysk og Biltema, er det opmuntrende at se, at Harald Nyborg har tillid til Bornholm og ser en forretning i at investere her på trods af dyrere byggepriser. Det viser, at vores ø har potentiale og kan tiltrække store virksomheder, der ser værdien i at bygge og skabe arbejdspladser lokalt.

Boksbutikkerne har ofte fået kritik for at skade detailhandlen i bykernerne, men i tilfældet med Harald Nyborg er situationen en anden. Denne butik har ingen direkte konkurrenter i bymidten, men konkurrerer i stedet med internethandlen. Når vi kan flytte arbejdspladser og udbud fra nettet ovre til Bornholm, er det en gevinst for vores os. Det betyder flere lokale arbejdspladser og bedre service for de bornholmske forbrugere, som nu får mulighed for at handle lokalt i stedet for at bestille online.

Selvfølgelig betyder dette ikke, at vi skal opgive vores bykerner. Tværtimod. Vores byer har brug for handel og liv for at trives. Tøjbutikker, specialforretninger og et blomstrende café- og restaurationsliv er afgørende for vores bymiljø. Det er disse elementer, der skaber liv og atmosfære i bymidten, og de skal fortsat værnes om og dyrkes.

Harald Nyborgs tilstedeværelse i Rønne kan skabe en positiv synergieffekt, hvor flere mennesker tiltrækkes til området, hvilket kan gavne hele erhvervslivet. En stærk bymidte og en levende detailhandel kan gå hånd i hånd med de større boksbutikker på udkanten af byen. Sammen kan de skabe en dynamisk og attraktiv handelsby, hvor både lokale og turister har lyst til at handle.

Det er opmuntrende at se, at Harald Nyborg anerkender Bornholm som en stærk markedsplads. Deres investering i en butik og et større lager viser, at de ser potentiale i vores ø, især baseret på vores bornholmske webshophandels styrke. Det er en klar indikation af, at der er en stærk købekraft og et marked her, som kan understøtte en stor fysisk butik.

Nu ligger bolden hos os, borgerne. Det er vores ansvar at støtte op om denne nye mulighed og sikre, at den bliver en succes. Vi får de butikker, vi fortjener, og ved at handle lokalt kan vi skabe og bevare de arbejdspladser og den handel, der er så vigtig for vores samfund. Så lad os tage godt imod Harald Nyborg og også bruge denne mulighed til at styrke vores lokale erhvervsliv.

Det er en sejr for Bornholm og for os alle.