Direkte tog Ystad-KBH kræver ikke to spor

SYNSPUNKT | ABONNENT | 12. NOV 2023 • 17:27
Af:
Erik Nielsen
Sankt Mortens Gade 45 b
Rønne
SYNSPUNKT | ABONNENT
12. NOV 2023 • 17:27

Bornholmeranalysen, som er Transportministeriets rapport vedrørende trafikbetjeningen af Bornholm, benytter falske argumenter mod genetablering af Intercity Bornholm, det direkte tog mellem Ystad og København, som blev nedlagt i december 2017.

Det påstås, at den enkeltsporede strækning mellem Malmö og Ystad siden 2017 bliver brugt af flere tog. Men i den tid, der har kørt Intercity Bornholm, har der været halvtimesdrift på Skånetrafikens tog mellem Malmö og Ystad. Der blev oprettet to vigespor mere i 2017, således at der for hver cirka fire minutters kørsel er et vigespor. Der er derfor fuld kapacitet på sporet til Intercity Bornholm, præcis som da Intercity Bornholm kørte.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning