Byformand: Biblioteket har en vigtig rolle

KOMMENTAR | ABONNENT | 13. NOV 2023 • 05:30
Af:
Henrik Søby
formand for Byforeningen Svanekes Venner
KOMMENTAR | ABONNENT
13. NOV 2023 • 05:30

Vores politikere taler til stadighed om, at det (fortsat) skal være attraktivt at bo over hele øen. Her er det relevant at minde om, at et bibliotek har en vigtig rolle i at samle og servicere et lokalområde.

Hvis man som almindelig bruger interesserer sig for planerne om den fremtidige biblioteksstruktur, er de eneste almindeligt tilgængelige informationer en artikel i Bornholms Tidende den 4. november og et tilsvarende indlæg på TV2/Bornholm den 5. november.

Her fremgår det blandt andet: At de ansatte finder det spændende at kunne ”tænke ud af boksen og gøre tingene anderledes” og at ledelse og ansatte tror på, at man kan skabe bedre tilbud ved at have færre biblioteker.

Disse udsagn kalder i høj grad på en uddybende forklaring om den baggrundsviden, der ligger til grund for disse betragtninger.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag eftermiddag-torsdag morgen: Igen et højt prisniveau i kogespidsen (kl. 17-21). Men der er relativt billige elpriser efter midnat, hvor vi kan anbefale, at man lader sin elbil, vasker sit tøj, tørretumbler og får vasket køkkengrejet. Opdateret kl. 13.01. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning