Bornholm fortjener et stort projekt

Bornholm fortjener et stort projekt
LEDER | 25. JAN 2023 • 05:30
Tommy Kaas
Digital chef
LEDER
25. JAN 2023 • 05:30

Bornholm fortjener et storstilet fodboldprojekt. Men arbejdet hen imod det er hårdt – og dyrt.


Nu er det tid til, at bornholmsk fodbold står sammen i et ny samarbejde med alle klubber og med en ambition om at spille i højere rækker end Københavnsserien.

Sådan har det lydt et utal af gange, siden det hedengangne FC Bornholm måtte lukke og slukke for knap 20 år siden, og efter en runde på TV 2/Bornholm, som blandt andet har talt med trænerne for Bornholms på nuværende tidspunkt to førende klubber, Hasle og Nexø, har fodboldfatamorganaet fået nyt liv.

Det var 22-årige Frederik Madsen, der er angriber hos NB Bornholm i Nexø, der satte gang i den nuværende debat om et nyt FC Bornholm.

Frederik Madsen kunne godt tænke sig, at de bornholmske klubber begyndte at tale sammen om et fælles hold, fordi han efterlyser, at ambitionsniveauet er højere end Københavnsserien, sagde han til TV 2/Bornholm i midten af januar. Sådan!

Og sådan har det i virkeligheden været mange gange; Det er nemlig slet ikke spillerne, der modarbejder et fælles bornholmsk fodboldprojekt.

Tidligere har der været store rivaliseringer mellem flere klubber, og det har været svært at få en ordentlig dialog i gang, fordi der er gået klubfnidder i den, inden man for alvor har fået talt sig varm. Men skal vi ikke sige, at vi er ude over den slags nu? At tiden er inde til at lægge gamle stridigheder til side og se på, hvad der vil være bedst for Bornholm og bornholmsk fodbold?

Hvis man kunne samle de klogeste fodboldhoveder, de bornholmske idrætsforeninger og ikke mindst et forenet, stærkt erhvervsliv, så er der måske håb om, at bolden kan begynde at rulle igen – sådan rigtigt. Men fodboldverdenen er nådesløs, og det er de hold, der har flest penge, der kommer længst, og derfor er der brug for en bagvedliggende økonomi, som formentlig aldrig er set før i den bornholmske idrætsverden.

Husk i den forbindelse, at det lykkedes det succesfulde cykelhold – velvidende, at langt, langt størstedelen af rytterne ikke har noget bornholmsk over sig – at tage skridtet til den øverste nationale hylde med et hidtil uset professionelt setup bag sig, og noget lignende kunne vel lige så godt lade sig gøre inden for fodbolden?

Et nyt FC Bornholm eller Bornholm fB kommer selvfølgelig ikke i Superligaen foreløbig, men mindre kan også gøre det. Kunne man lancere et projekt med divisionsdrømme, så kunne det også sparke liv mange drengedrømme og give sammenholdet om Bornholm endnu en dimension.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag eftermiddag - tirsdag morgen: Du sparer mere end 68 kr., hvis du lader din elbil tirsdag kl. 01-02-03 i stedet for mandag kl. 17-18-19. Rent praktisk tanker du 200 km for 65 kr. Med andre ord: Efter midnat er det ’noget’ billigere. Opdateret 13.14. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning