Venstre vil udvikle Natur Bornholm med vandland, temapark og ferieboliger

Venstre vil udvikle Natur Bornholm med vandland, temapark og ferieboliger
Foto: Jens-Erik Larsen
NYHED | AAKIRKEBY | 31. OKT 2021 • 09:10

Udvid Natur Bornholm med en natur-temapark med vandland og ferieboliger. Og giv også Dueodde bedre muligheder for at trække turister til ved at gøre mere ud af området ved Dueodde Strand.

De to ideer kommer fra Venstre, der søndag har udsendt et udspil om turismen. Som et led heri ønsker Venstre en masterplan for begge områder, både Aakirkeby og Dueodde.

– Vi ønsker at udvikle Aakirkeby i samarbejde med borgerne med en geologisk natur-temapark med tilhørende vandland, med tektoniske plader og klipper og dertil hørende hotel og ferieboligpark i tilknytning til Natur Bornholm. Dette skulle gerne medføre en opblomstring af forretningslivet i Aakirkeby og samtidig styrke tilflytningen til lokalområdet, siger borgmesterkandidat Søren Schow (V) i Venstres turismeudspil.

– Vi ser også Dueodde som et turistområde, der har potentiale til mere udvikling med større overnatningsudbud og flere kvalitetsoplevelser samt gerne med mulighed for et street food marked på pladsen ved Dueodde strand. Det skal selvfølgelig blot ske med den største respekt for vores særegne natur og lokalmiljøet i øvrigt, fortsætter Søren Schow.

Venstre foreslår desuden at lægge endnu mere arbejde i de tre bornholmske styrkeområder, der allerede er defineret: Outdoor-naturoplevelse, lokale kvalitetsfødevarer og kunsthåndværk.

– De er alle med til at tiltrække turister til øen. Der kan dog gøres meget mere for disse områder, som gerne bør udvikles med øje på bæredygtighed og i samarbejde mellem Bornholms Regionskommune, Destination Bornholm og selvfølgelig de lokale og dygtige private turistaktører, siger Søren Schow.

Venstre vil desuden lægge mere arbejde i at få turister til Bornholm hele året – og at udvikle Bornholm til et internationalt kvalitetsrejsemål.

– Vi vil sammen med turisterhvervet og bornholmerne finde ud af, hvordan man styrker naturoplevelserne såsom “Den grønne Bølge” på Bornholm, da vi ved, at naturen er allerøverst på ”oplevelseshitlisten” hos vores turister. Ved at investere i vedligeholdelse af naturområder har det den positive sidegevinst, at vi her på Bornholme også kan nyde godt af dette, siger Søren Schow (V).

Venstre foreslår desuden bedre skiltning og parkeringsforhold i Svaneke, Gudhjem, Allinge og Snogebæk.