I 2012 blev der udsat syv europæiske bisonokser, en han og 6 hunner, i et 200 hektar stort indhegnet område af Svinemose. Den europæiske bison er det største vildtlevende pattedyr i Europa, tyrene kan opnå en vægt på et tons og have en højde på to meter.
Dyrene er drøvtyggere, spiser 40 kg plantefoder dagligt. Formålet med udsætningen var dels at skabe en mere naturlig natur, da deres gnaven og tramp skaber bedre levesteder for smådyr og planter. Samtidig er bisonokserne en truet dyreart, efter 1. Verdenskrig var alle vilde dyr skudt, kun 54 levende i fangenskab. Efter et målrettet avls program og senere udsætning i naturen er verdensbestanden i vore dage omkring fem tusinde vilde bisonokser, der især lever I Østeuropa. De bornholmske bisonokser syntes at trives, året efter kom der en kalv og bestanden øgedes til 21 dyr, det var for mange i forhold til hegnet omfang. Men inden man nåede at overveje følgerne, døde flere dyr af indvoldsorme og parasitter, der måske kunne vaccineres væk, men det gør man ikke med vilde dyr. I året 2021 er der født tre kalve, hvor en er død, så der er 16 vilde bisonokser i skoven.
Gennem bisonskoven
Ved skovfogedboligen Lindesbjerghus går Chr. X Vej gennem bisonskoven. En åbning i hegnet er sikret for passage af dyrene, der må køres med biler, men et vejskilt med en bison viser, at der kun må køres med 15 kilometer i timen.
Gående kan åbne lågen med Højlyngs skiltet, kort efter viser en pil til venstre stien gennem bisonskoven. Nogle steder er der åbne områder, andre steder mørke nåleskove, hvor de mørkebrune bisonokser let kan gemme sig. Efter 300 meter kommer skovvejen Prinsgemalens Vej, hvorfra der er en flot udsigt over mosen og fugletårnet med to bænke med Prins Henriks navn. Ruten går den modsatte vej, og man følger vejen mod venstre.